του Ηλία Μπέλλου, kathimerini.gr*

Τις οικοδομικές άδειες, προκειμένου να εγκατασταθεί εργολάβος και να αρχίσει εντός του έτους το έργο στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, αναμένει πλέον η NCH Capital. Το όλο έργο, που αφορά την κατασκευή θερέτρου με ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 90 δωματίων αλλά και παραθεριστικές κατοικίες και μαρίνα δυναμικότητας περίπου 57 θέσεων, αναμένεται να απαιτήσει συνολική επένδυση ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες εργασίες από το μελετητικό αρχιτεκτονικό γραφείο Α. Τομπάζη, και η NSH Capital βρίσκεται παράλληλα σε διερευνητικές συζητήσεις με κατασκευαστικούς ομίλους προκειμένου να ξεκινήσει την επένδυση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της NCH Capital Inc. για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, Ανδρέας Σάντης, βρίσκεται επίσης σε διαδικασία αναζήτησης και επιλογής εγνωσμένου κύρους αλυσίδας διαχείρισης για το ξενοδοχείο, που αναμένεται να είναι και το πρώτο από τα έργα του συγκροτήματος που θα λειτουργήσει. Τους επόμενους μήνες, και πάντως πριν από το καλοκαίρι, αναμένεται να αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες στο ακίνητο, προκειμένου στο επόμενο στάδιο να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Εάν έχουν δοθεί οι άδειες όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης και το προεδρικό διάταγμα του ΕΣΧΑΔΑ, το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Στελέχη της NCH, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, έχουν πυκνώσει τις επισκέψεις τους στην Κέρκυρα όπου έχουν γίνει συναντήσεις με τα τοπικά επιμελητήρια και με άλλους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να καθησυχαστούν οι όποιες ανησυχίες που αφορούν το έργο.

Η συνολική έκταση στην Κασσιόπη ανέρχεται σε 490 στρέμματα εκ των οποίων μεταβιβάζονται τα 438. Από αυτά, τα 320 στρέμματα θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό και στην υπόλοιπη έκταση ο επενδυτής έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 35 στρέμματα για ήπια τουριστική ανάπτυξη.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr