της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Προχωρά με γρήγορο ρυθμό η μεγάλη τουριστική επένδυση της TUI στην Κρήτη και η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης, που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, φέρνει το νέο resort του tour operator ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευαστική φάση και στη λειτουργία ενός ακόμη Robinson Club, σύμφωνα με το σχετικό σχεδιασμό του γερμανικού ομίλου.

Η απόφαση αναφέρει πως εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας, ιδιοκτησίας της “Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.” στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα του δήμου Ιεράπετρας. Η συνολική δυναμικότητα της μονάδας είναι 800 κλίνες, οι οποίες αναπτύσσονται σε 350 δωμάτια.

Υπενθυμίζεται η TUI εξαγόρασε τη θυγατρική του συνεργαζόμενου ομίλου Καράτζη Α.Ε., “Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.”, κάτοχου του οικοπέδου το 2017. Η νέα μονάδα θα είναι το τρίτο ξενοδοχείο Robinson στην Ελλάδα, μετά την Κυλλήνη και την Κω. Η μονάδα  προγραμματίζεται να είναι έτοιμη το 2020. Στόχος εξάλλου του κορυφαίου tour operator, σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης, είναι να διευρύνει σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, Robinson και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr