Η ελληνική κυβέρνηση πιέζει τα εκκρεμή έργα μέσω της γραφειοκρατίας για να ξεκινήσουν.

Το πολυαναμενόμενο έργο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στην Αττική, ξεκίνησε με την κατεδάφιση του πρώτου από τα 990 κτίρια στην τοποθεσία στις 6 Ιουλίου.

Ξεκίνησαν οι κατασκευαστικές εργασίες της ανάπτυξης της Κασσιόπης 120 εκατομμυρίων ευρώ στην Κέρκυρα από την NCH Capital στις 19 Ιουνίου και ακολούθησε εκδήλωση δημοσιότητας με τον Πρωθυπουργό στις 11 Ιουλίου.

Το έργο Kilada της Dolphin Capital στην Αργολίδα – Πελοπόννησος ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου. Αυτό το έργο είναι η πρώτη τουριστική επένδυση στην Ελλάδα που περιλαμβάνεται στον στρατηγικό επενδυτικό νόμο με άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν σε 15 ημέρες.

Στα μέσα Ιουλίου, η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε οκτώ στρατηγικά επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού, τρία εκ των οποίων ξεκίνησαν από τον Ελληνοαμερικανό πρώην χρηματοδότη Άγγελο Μιχαλόπουλο, ο οποίος έχει αποκτήσει μεγάλα τμήματα του νησιού της Ίου. Τα εγκεκριμένα έργα περιλαμβάνουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων στην περιοχή Κουμπάρα – Διακοφτό (προϋπολογισμός 43 εκατομμύρια ευρώ), ένα boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων και παραθεριστικές κατοικίες στην περιοχή του Πικρί Νερό (προϋπολογισμός 45 εκατ. ευρώ) και δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην περιοχή Παπάς-Λουκάς-Μανούσος-Πέτη-Χαμουχάδες (προϋπολογισμός 90 εκατομμύρια ευρώ).

Τα άλλα πέντε στρατηγικά επενδυτικά σχέδια περιλαμβάνουν μια μαρίνα στη Βλυχό της Λευκάδας (προϋπολογισμός 70 εκατομμύρια ευρώ, Δήμος Λευκάδας), ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Μπάρκο, Άκτιο (προϋπολογισμός 107 εκατομμύρια ευρώ, RND Investments Ελλάδα), δύο ξενοδοχεία – Raffles Mykono & Fairmont Mykonos) – στη Μύκονο (προϋπολογισμός 104 εκατομμύρια ευρώ, White Mulberry Development IKE) και ένα θέρετρο στο Castro, Kylene στην Ηλεία, Πελοπόννησος (προϋπολογισμός 104 € εκατομμύρια, Killini SA). Τέλος, αποφασίστηκε επίσης να συμπεριληφθεί το έργο Elounda Hills ύψους 410 εκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη στη στρατηγική επενδυτική διαδικασία.

Στα τέλη Μαΐου, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το σχέδιο για την ανάπτυξη ενός θέρετρου 5 αστέρων στην παραλία Καρπέτης, δυτικά της παραλίας Καλό Λιβάδι στο νησί της Μυκόνου. Τα 51 εκατομμύρια ευρώ είναι επένδυση της AGC Εquity Partners στο πλαίσιο του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης γνωστό ως «Το έργο της Μυκόνου».

Στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού, στη Μύκονο, εγκρίθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Αστικών Ζητημάτων και Διαφωνιών μια επένδυση 40 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 200 κλινών. Οι επενδυτές, Ε. Δακτυλίδης Α.Ε., Δίας του Μάριου και του Βαγγέλη Δακτυλίδη είναι γνωστοί ξενοδόχοι στο νησί.

Η κατασκευή στο Costa Navarino συνεχίζεται όπως έχει προγραμματιστεί με δύο 18 οπών- γήπεδα γκολφ στο Navarino Hills και ένα ξενοδοχείο 99 δωματίων και 192 δωματίων στην περιοχή του Navarino Bay.

Πηγή: GBR HOSPITALITY 2020 Q2