του Φώτη Κόλλια, euro2day.gr*

Προχωράει στο δεύτερο στάδιο των επενδύσεων στον τομέα των τουριστικών ακινήτων η οικογένεια του ομογενούς από τη Βενεζουέλα Θεόδωρου Δουζόγλου.

Ο Θ. Δουζόγλου, αφού επί σχεδόν δύο χρόνια «σάρωσε» την αγορά ακινήτων της Αθήνας και όχι μόνο, προχωράει στην αναβάθμιση των ακινήτων που απέκτησε. Ήδη έχει εντάξει στο πρώτο κύμα του νέου αναπτυξιακού νόμου τέσσερα επενδυτικά σχέδια, μέσω αντίστοιχων εταιρειών, συνολικού ύψους άνω των 45 εκατ. ευρώ, ώστε να λάβει ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγής περί τα 12 εκατ. ευρώ.

Τέσσερις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Δουζόγλου περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τα πρώτα 70 μεγάλα επενδυτικά σχέδια που εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται για τις «Καλέπεια Ακινήτων», «Εφιππος 2016», «Canaima» και «Μικρολίμανο». Ο όμιλος που πλέον ελέγχει στον χώρο του ελληνικού real estate ο Θ. Δουζόγλου έχει αποκτήσει την τελευταία διετία σημαντικά ακίνητα, τα περισσότερα από τα οποία προορίζονται για τουριστικές χρήσεις.

Η οικογένεια, που εξακολουθεί να διατηρεί εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, ήρθε στην επικαιρότητα όταν απέκτησε το ακίνητο που στέγαζε το ξενοδοχείο «Πεντελικό» το 2015, έναντι τιμήματος που κατά πληροφορίες έφτασε τα 23 εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν οι αγορές και άλλων γνωστών ακινήτων, όπως το ιστορικό κτίριο του ΟTΕ στην οδό Σταδίου (λέγεται πως το τίμημα έφτασε τα 13 εκατ. ευρώ), το πρώην ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, σε διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, έναντι περίπου 17 εκατ. ευρώ.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: euro2day.gr