της Βασιλικής Κουρλιμπίνη, capital.gr*

Σε δύο νέα ξενοδοχειακά projects, ένα στην Ιεράπετρα και ένα στη Σαντορίνη, επικεντρώνεται το δεκαπενταετές επενδυτικό σχέδιο του ομίλου Μεταξά, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τουριστικό χώρο από το 1975 και μετρά ήδη στο χαρτοφυλάκιο του τρεις μονάδες (το Creta Maris Beach Resort στη Xερσόνησο, το Club Magic Life Candia Maris Imperial στο Ηράκλειο και το νεόδμητο Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa στη Σαντορίνη) καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο (Convention Center Creta Maris).

Η επένδυση στην Κρήτη, η οποία αναμένεται να ενταχθεί στη διαδικασία fast track ως στρατηγική επένδυση, αφορά σε έκταση 1.200 στρεμμάτων στο χωριό Καβούσι. Η σχετική αίτηση έχει ήδη δρομολογηθεί και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας διυπουργικής επιτροπής. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό και επιδότηση. Το πλάνο προβλέπει την ανέγερση δύο πολυτελών ξενοδοχείων, δυναμικότητας 300 κλινών το καθένα, και τη δημιουργία τουριστικού χωριού με 208 κατοικίες.

Κι αν η επένδυση στην Κρήτη δείχνει να έχει πάρει το δρόμο της, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα σχέδια για τη δημιουργία ενός δεύτερου boutique ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, στην περιοχή Βλυχάδα. Ο όμιλος προγραμματίζει την ανέγερση μονάδας 67 δωματίων πέντε αστέρων σε ιδιόκτητη έκταση, μια επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 11 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr