του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Ενα ακόμη μεγάλο ξενοδοχείο θα αποκτήσει η Αθήνα στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Λάμψα Α.Ε., ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», ανακηρύχθηκε προσωρινή πλειοδότρια εταιρεία στον διαγωνισμό για τη μακροχρόνια ενοικίαση του 9 ορόφων κτιρίου το οποίο προορίζεται για ξενοδοχείο επί των οδών Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου και ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας. Στο εν λόγω κτίριο στεγάζονταν παλαιότερα το ξενοδοχείο King’s Palace.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λάμψα Α.Ε. κατέθεσε προσφορά για 960.000 ευρώ ενοίκιο σε ετήσια βάση, το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 25% σε περίπτωση τζίρου πάνω από 9 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ένας κύκλος διαπραγμάτευσης για τη βελτίωση της προσφοράς από την πλευρά της εταιρείας προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις το Ταμείο. Το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης του ακινήτου εφόσον επιτευχθεί τελική συμφωνία προβλέπει, από την πλευρά της Λάμψα, τη δημιουργία ξενοδοχείου 4 αστέρων με συνολική δυναμικότητα της τάξης περίπου των 180 δωματίων.

Εξάλλου, η Λάμψα Α.Ε. αναμένει και την εξέλιξη του διαγωνισμού της Eurobank για το ξενοδοχείο 5 αστέρων King George στην πλατεία Συντάγματος. Το ξενοδοχείο, που ενοικιάζεται από τη Λάμψα Α.Ε., έχει βγει προς πώληση από την τράπεζα και ήδη έχουν κατατεθεί προτάσεις για την απόκτησή του από επιχειρηματικούς ομίλους. Από την πλευρά της η Λάμψα Α.Ε. διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του ξενοδοχείου με την πληρωμή ποσού ίσου με την υψηλότερη προσφορά που θα δεχθεί η Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή της Αθήνας παραμένει έντονο τόσο από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται χρόνια στον κλάδο, όσο και από ομίλους που εισέρχονται τώρα στον τουριστικό τομέα.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr