του Νίκου Ρουσάνογλου, kathimerini.gr*

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού συγκροτήματος, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. ευρώ, στη Σητεία της Κρήτης από την «Ικτίνος Ελλάς», καθώς η εισηγμένη εταιρεία μαρμάρων ολοκλήρωσε, όπως προβλεπόταν, την εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού 79,65%, που κατείχε η Dolphin CI Thirteen Ltd. στην κυπριακή εταιρεία Latirus Ltd., η οποία είναι και η ιδιοκτήτρια της έκτασης των 2.800 στρεμμάτων. Με τον τρόπο αυτό, η «Ικτίνος» είναι πλέον κάτοχος του 100% της εταιρείας και συνεπώς και του ακινήτου, δαπανώντας για τον σκοπό αυτό συνολικά 14 εκατ. ευρώ (1,4 εκατ. ευρώ είχαν καταβληθεί στις 18 Ιανουαρίου).

Πλέον η εταιρεία βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών για την ανάπτυξη του ακινήτου, αρχή γενομένης από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, για το οποίο, όπως τονίζεται σχετικά, «θα αναζητηθεί μεγάλη επενδυτική τουριστική-ξενοδοχειακή αλυσίδα, προκειμένου να το αναπτύξει και το εκμεταλλευθεί, με ή χωρίς τη δική μας συμμετοχή». Υπενθυμίζεται ότι η έκταση βρίσκεται στον όρμο Φανερωμένης της Κοινότητας Σκοπής στη Σητεία. Εκτός από ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, η επένδυση προβλέπει την ανάπτυξη δύο οικιστικών περιοχών (ΠΕΡΠΟ), όπου θα ανεγερθούν περίπου 300 εξοχικές κατοικίες (μεζονέτες), συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 200 ατόμων, κέντρο θαλασσοθεραπείας και μαρίνα με δυνατότητα ελλιμενισμού 85 σκαφών. Στη δεύτερη φάση του έργου προβλέπεται η κατασκευή γηπέδου γκολφ 18 οπών και ενός ακόμα τουριστικού οικισμού 500 κατοικιών.

Ξεκινούν τα έργα

Μέχρι να βρεθούν ενδιαφερόμενοι επενδυτές (κάτι που δεν προβλέπεται να αποτελέσει πρόβλημα, με δεδομένη την άνοδο του τουρισμού τα τελευταία χρόνια), η διοίκηση της εταιρείας θα αναπτύξει άμεσα τα έργα υποδομής της οικιστικής ζώνης (ΠΕΡΠΟ) στον Ορμο Φανερωμένης (π.χ. δρόμους, δίκτυα κτλ.), προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανέγερση εξοχικών κατοικιών και κοινόχρηστων λειτουργιών.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr