Θεσσαλονίκη: Ο τουρισμός φέρνει νέες επενδύσεις – Πέφτουν εκατομμύρια για νέα ξενοδοχεία στην πόλη!
newsit.gr*
Στο «χαρτοφυλάκιο» της πόλης έχουν εσχάτως προστεθεί μικρά ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, όπως -μεταξύ άλλων- το τετράστερο «Bahar Boutique Hotel» (16 δωματίων), το πεντάστερο «Antigon Urban Chic Hotel» (38 δωματίων) και το νέο luxury boutique hotel «The Modernist» (18 δωματίων), ορισμένα από τα οποία εδρεύουν μάλιστα σε αξιόλογα διατηρητέα κτήρια της πόλης.
Περί τα τέλη του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετατροπή του κτηρίου του εμβληματικού ιστορικού εστιατορίου «Όλυμπος-Νάουσα» σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο από την «Grivalia Hospitality S.A.» και τη «Μακεδονικά Ξενοδοχεία Α.Ε» της οικογένειας Τορνιβούκα, προσθέτοντας ένα ακόμη «διαμάντι» στον χώρο της διαμονής, με προνομιακή θέση στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και ανεμπόδιστη θέα στον Θερμαϊκό Κόλπο. Εξάλλου, πρόσφατα η «Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ» απέκτησε έναντι 7 εκατ. ευρώ το πεντάστερο «Lazart Hotel» (74 δωμάτια) κι ανανέωσε -για τα επόμενα 25 χρόνια- τη μίσθωσή του στη «Zeus International».
Η επενδυτική δραστηριότητα στον ξενοδοχειακό τομέα και της Θεσσαλονίκης, που τα τελευταία χρόνια «μεταφράζεται» σε τοποθέτηση κεφαλαίων αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, έχει δύο όψεις, αφού από τη μία αφορά υφιστάμενες μονάδες, που «σηκώνουν μανίκια» για να ανταποκριθούν στον ανταγωνισμό και από την άλλη νέα ξενοδοχεία, τα οποία τώρα τοποθετούν «σημαιάκι» στον τουριστικό χάρτη της πόλης.
Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newsit.gr