του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Μια νέα ξενοδοχειακή μονάδα που θα ενταχθεί στην αλυσίδα Robinson Club θα κατασκευάσει στην Κρήτη ο όμιλος της Tui, ενώ από τη σεζόν του 2018 θα λειτουργήσει υπό την ομπρέλα της αλυσίδας της Suneo Club 4 αστέρων ξενοδοχείο στη Χαλκιδική.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στο κόσμο ανακοίνωσε από το Ανόβερο ότι εξαγόρασε τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων «Καράτζη», Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε. κάτοχου οικοπέδου στην περιοχή Κουτσουνάρι στην Ιεράπετρα όπου θα κατασκευάσει το νέο Robinson Club. H Tui ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία Robinson στην Ελλάδα το Robinson Club Kyllini Beach στην Πελοπόννησο και το Robinson Club Daidalos στη Κω. Με αφορμή την ανακοίνωση για τη δημιουργία της νέας μονάδας ο κ. Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της Tui δήλωσε ότι «στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων Tui Blue, Riu, Robinson και Μagic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση». Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την Τui».

Ο όμιλος επιχειρήσεων «Καράτζη» δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων στην κατασκευή υλικών δικτύων και στον τουρισμό. Η έδρα του ομίλου βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Υπό τον έλεγχο του ομίλου βρίσκεται το ξενοδοχείο 5 αστέρων ΝΑΝΑ ΒΕΑCH, δυναμικότητας 1.400 κλινών στη Χερσόνησο της Κρήτης. Από την πώληση της θυγατρικής εταιρείας ο όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει τα τρέχοντα και μελλοντικά επενδυτικά του σχέδια. Ηδη έχει δρομολογήσει την κατασκευή ακόμη μιας πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, επίσης, στην Κρήτη. Ο όμιλος σημειώνει ότι η θυγατρική του εταιρεία που πούλησε στην Tui ήταν αδρανής και άρα από την εν λόγω συναλλαγή δεν θα επηρεαστούν τα λειτουργικά αποτελέσματα και ο κύκλος εργασιών του.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr