της Δήμητρας Μανιφάβα, kathimerini.gr*

ependutika1--2-thumb-largeΠαράταση 18 μηνών, έως τα μέσα του 2017, θα δοθεί στα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στους δύο προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους, τον 3299/ 2004 και τον 3908/2011, και που έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%. Τα παραπάνω ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου αναπτυξιακού νόμου το υπουργείο προσανατολίζεται στη δημιουργία κλαδικών ταμείων (funds) επιχειρηματικών συμμετοχών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της 18μηνης παράτασης, ο κ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι χρήση αυτής θα μπορούν να κάνουν μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει αίτημα, έχουν ολοκληρώσει ή εντός εξαμήνου θα αιτηθούν για ολοκλήρωση του 50% του έργου. Ολες οι άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα υποβάλουν αίτημα ή δεν έχουν υποβάλει αίτημα, θα απενταχθούν από τους αναπτυξιακούς νόμους αυτομάτως τον Ιούνιο του 2016. Της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης θα μπορούν να κάνουν χρήση και εκείνα τα επενδυτικά σχέδια τα οποία έχουν λάβει ήδη παράταση έως το τέλος του 2015 ή έως το τέλος του 2016.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr