του Παναγιώτη Δ. Υφαντή, euro2day.gr*

Θέσεις σε στρατηγικής σημασίας ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Κρήτη σπεύδουν να κατοχυρώσουν ο ένας μετά τον άλλο οι ισχυρότεροι γερμανικοί ταξιδιωτικοί όμιλοι.

Η πιο πρόσφατη άφιξη αφορά στον ισχυρό τουρ οπερέιτορ Alltours, ο οποίος εισέρχεται στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά μετά την εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας στη Χερσόνησο Κρήτης.

Η εξαγορά πραγματοποιήθηκε από την ξενοδοχειακή αλυσίδα Allsun Hotels του γερμανικού ομίλου και αφορά στο συγκρότημα «Zorbas Village & Aquapark». Το συγκρότημα βρίσκεται στην παραλία Ανισαράς στη Χερσόνησο και διαθέτει 223 δωμάτια σε διάταξη κρητικού χωριού. Περιλαμβάνει επίσης εξωτερική και εσωτερική πισίνα, γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου και τένις, εγκαταστάσεις τοξοβολίας, πινγκ πονγκ, γυμναστήριο, spa και δύο εστιατόρια μεσογειακής κουζίνας. Η μονάδα, που απέχει μόλις 2 χλμ. από το λιμάνι του Ηρακλείου, θα ανακαινιστεί τους χειμερινούς μήνες και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο της Allsun Hotels την καλοκαιρινή περίοδο του 2018.

Η επενδυτική άφιξη του Alltours στην ελληνική αγορά εντάσσεται, σύμφωνα με παράγοντες της κρητικής τουριστικής αγοράς, στη στρατηγική επιλογή του γερμανικού ομίλου να καταστήσει σταδιακά την Ελλάδα τον δεύτερο βασικό προορισμό διακοπών στα προγράμματά τους. Επισημαίνουν, μάλιστα, πως ο γερμανικός όμιλος είχε μέχρι πρόσφατα τον έλεγχο 32 ξενοδοχείων, τα οποία βρίσκονται όλα στην Ισπανία (26 στη Μαγιόρκα και 6 στα Κανάρια νησιά).

Ο Γερμανός τουρ οπερέιτορ φέρεται να έχει αποφασίσει τη δημιουργία χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς, αρχής γενομένης από την Κρήτη, η οποία αποτελεί διαχρονικό best seller της γερμανικής αγοράς διακοπών.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: euro2day.gr