του Λάμπρου Καραγεώργου, naftemporiki.gr*

Να προσδώσει ακόμη περισσότερη αίγλη και λάμψη στην Πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της Αθήνας, με τρία ξενοδοχεία πολυτελείας στοχεύει ο όμιλος Λάμψα, εφόσον όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησής του. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο όμιλος περιμένει εξελίξεις σε δύο μέτωπα, καθώς είναι σε εξέλιξη δύο διαγωνισμοί για ισάριθμα ξενοδοχεία, τα οποία βρίσκονται δίπλα και απέναντι από το ξενοδοχείο-σύμβολο τη Μεγάλη Βρετανία.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά το ξενοδοχείο King George για το οποίο η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobankπροχώρησε σε διαγωνισμό πώλησής του. Το King George το έχει μισθώσει ήδη για 20 χρόνια ο όμιλος Λάμψα και το διαχειρίζεται από τα τέλη του 2012, μαζί με τη ναυαρχίδα του ομίλου, που βρίσκεται δίπλα, τη Μεγάλη Βρετανία. Στη συμφωνία μίσθωσης του ξενοδοχείου υπάρχει όρος σύμφωνα με τον οποίο η Λάμψα διατηρεί δικαίωμα προτίμησης, σε περίπτωση που η Eurobank αποφάσιζε να πουλήσει το πολυτελές ξενοδοχείο.

Η διοίκηση του ομίλου Λάμψα όπως αναφέρθηκε στη «Ν» αναμένει τις επόμενες ημέρες την «πρόσκληση» της Eurobank προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από οκτώ επιχειρηματικά σχήματα και να αποφασίσουν σχετικά.

Το άλλο μέτωπο αφορά την τύχη του ακινήτου που βρίσκεται επί της Πανεπιστημίου και Κριεζώτου, απέναντι από τη Μεγάλη Βρετανία, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων της ΑΤΕ (ΑΤΠΠΕΑΤΕ), διοργάνωσε διαγωνισμό μίσθωσης. Η επιτροπή διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού έχει αναδείξει ως πλειοδότη τον όμιλο Λάμψα. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου αναμένεται να συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου για να αποφασίσει σχετικά με βάση την εισήγηση της επιτροπής η οποία προκρίνει διαπραγματεύσεις βελτίωσης της προσφοράς με τη Λάμψα. Δεν σημαίνει πάντως ότι το διοικητικό συμβούλιο θα κάνει δεκτή την εισήγηση ούτε και ότι θα την απορρίψει.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr