Το ξενοδοχείο Skiathos Palace αποτελεί ένα από τα ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία της Σκιάθου, στο οποίο έχουν γίνει αρκετές τμηματικές ανακαινίσεις, καθώς υφίσταται από το 1972, με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε το 2018 και αφορούσε την πτέρυγα του Executive Plus Floor.

Ο στόχος της μελέτης ήταν να επαναπροσδιοριστεί το ύφος και το στυλ του ξενοδοχείου, προσαρμόζοντάς το στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχεδιασμού, ενώ βασική απαίτηση υπήρξε η συνένωση κάποιων δωματίων του ορόφου αυτού με σκοπό την δημιουργία δίχωρων και τρίχωρων σουιτών. Ο σχεδιασμός αντιμετωπίστηκε με δύο διαφορετικούς τρόπους που στόχο είχαν να διαφοροποιήσουν εντονότερα τις σουίτες από τα πιο απλά δίκλινα δωμάτια.

Ο σχεδιασμός των δίκλινων δωματίων προέβλεπε την διατήρηση και την ανακαίνιση των υπαρχόντων επίπλων ως σημείο αναφοράς και σύνδεση με το παρελθόν του ξενοδοχείου, δημιουργώντας όμως μια έντονη αντίθεση σε σχέση με το πλήρως ανακαινισμένο λουτρό, αλλά και το υπόλοιπο δωμάτιο, στο οποίο επιλέχθηκε και μια ταπετσαρία σε έντονους χρωματισμούς ως φόντο, δίνοντας έναν vintage χαρακτήρα.

Στις σουίτες έγινε πλήρη αναδιαμόρφωση, καθώς λόγω και της συνένωσης των χώρων υπήρξαν αλλαγές και στη εσωτερική διαρρύθμιση. Σχεδιαστικά επιλέχθηκε να εφαρμοστούν ανοιχτές κατόψεις λουτρών και δωματίων, μειώνοντας τους διαχωριστικούς τοίχους και προσφέροντας ιδιαιτερότητα στους χώρους.

 

Χρησιμοποιήθηκαν δύο βασικά υλικά, οι ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους από δρύ και το ημίλευκο, αλλά πολύ «ήσυχο», μαρμαροπλακάκι, σε συνδυασμό με γυάλινες επιφάνειες στα λουτρά, στοχεύοντας σε ένα διαχρονικό αρχιτεκτονικό ύφος που να ταιριάζει τόσο στο μέγεθος και την ταυτότητα του ξενοδοχείου, όσο και στην τοποθεσία στην οποία βρίσκεται.

Γενικά οι επεμβάσεις αλλά και τα διακοσμητικά στοιχεία (φωτιστικά, υφάσματα κλπ) διατηρήθηκαν σε αυστηρές γραμμές, έτσι ώστε να μπορεί να αποδοθεί το πνεύμα της χαλάρωσης και ηρεμίας που θα πρέπει να αποπνέει ένας χώρος διαμονής.

Στις μεγαλύτερες σουίτες έγιναν επεμβάσεις και στις βεράντες, με την κατασκευή πρόσθετων επιπέδων από αφρικανική ξυλεία για την ενσωμάτωση μονάδων υδρομασάζ, δίνοντας υπεραξία στις ήδη εντυπωσιακές βεράντες.Σε όλα τα δωμάτια του Executive Plus Floor έγινε διαπλάτυνση των κουφωμάτων σε όλο το πλάτος του κάθε δωματίου (από το μισό που ήταν αρχικά) δίνοντας έμφαση στην μοναδική θέα που έχει το Skiathos Palace στην παραλία των Κουκουναριών και το Αιγαίο. Το σχεδιαστικό concept που εφαρμόστηκε θα λειτουργήσει και μελλοντικά ως οδηγός και σε άλλες πτέρυγες του ξενοδοχείου.

Αρχιτεκτονική Μελέτη: hhharchitects – Νικήτας Ζατζημιχάλης, αρχ.μηχ- Ιωάννα Χολέβα, αρχ.μηχ
Επίβλεψη: Νικήτας Ζατζημιχάλης, αρχ.μηχ
Interior Designers: Αφροδίτη Τσούτση- Ελευθερία Καγκλή

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Winter 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος:

https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-news/hotel-design-magazine-and-guide-no-24/

ΠΗΓΗ: