του Δημήτρη Δελεβέγκου, capital.gr*

Βάρη και προσημειώσεις αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ φέρει το ξενοδοχείο το, πέντε αστέρων και 659 κλινών, Hydra Beach της “Τουριστικαί και ξενοδοχειακαί επιχειρήσεις ακτή Ύδρας”, του οποίου ο προγραμματισμένος για τα μέσα Νοεμβρίου πλειστηριασμός αναστάλθηκε με δικαστική απόφαση. Πλέον, ως νέα ημερομηνία εκποίησής του έχει οριστεί η 21η Μαρτίου και μένει να φανεί εάν, έως τότε, ο ιταλικός όμιλος Santoni, ως ιδιοκτήτης της μονάδας, θα καταφέρει να προχωρήσει σε ρύθμιση των υποχρεώσεων της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται υπό τη διαχείριση, από τον Μάιο του 2013, της Barceló Hotels & Resorts θα τεθεί σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 21 Μαρτίου, με τιμή πρώτης εκκίνησης ύψους 22,8 εκατ. ευρώ.

Μακρά ιστορία

Στο Hydra Beach κινηματογραφήθηκαν ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, με πρωταγωνιστή τον Λάμπρο Κωνσταντάρα και εκεί διέμεινε το καλοκαίρι του 2013 η  Βαλερί Τριερβελέρ, η, τότε, σύντροφος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Όπως αναφέρει στο Capital.gr, ο πολυβραβευμένος αρχιτέκτονας του Hydra Beach Δημήτρης Αντωνακάκης, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε το 1965 από τον επιχειρηματία Νίκο Κωνσταντινίδη. “Έχοντας διαβλέψει από πολύ νωρίς τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, μας ζήτησε να σχεδιάσουμε, σε πρώτη φάση, στην έκταση στη Θερμησία, απέναντι από την Ύδρα, 50 οικίσκους, οι οποίοι θα συμπληρώνονταν με εστιατόριο και το κτήριο της διοίκησης” εξηγεί.

Και προσθέτει: “αφότου αναπτύχθηκαν στην έκταση τα μπανγκαλόου, χωρίς να κοπεί κανένα δέντρο,  προστέθηκαν πτέρυγες δωματίων και κατασκευάστηκε η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων που διέθετε ένα εντυπωσιακό βατήρα. Η ονομασία του ξενοδοχείου Ηydra Βeach, που ήταν το πρώτο στην Ελλάδα με οργανωμένο παιδότοπο, η λειτουργία υπαίθριου κινηματογράφου και η διοργάνωση αθλητικών αγώνων αστείου χαρακτήρα με γαϊδουράκια αποτέλεσαν ορισμένα από τα συστατικά επιτυχίας του ξενοδοχείου” αφηγείται ο κ. Αντωνακάκης.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: capital.gr