της Στεφανίας Σούκη, newmoney.gr*

Η επιστροφή έρχεται μετά από μία 25ετία για ένα από τα πιο ιστορικά διατηρητέα της Θεσσαλονίκης.

Στις αρχές του 2019 η συμπρωτεύουσα θα υποδεχθεί ένα ακόμη boutique hotel, στο διατηρητέο μνημείο Ολυμπος- Ναουσα, επι της παραλιακής λεωφ. Νίκης, παραπλεύρως της πλατείας Αριστοτέλους και φυσικά το επίσης ιστορικό φερώνυμο εστιατόριο. Τότε υπολογίζουν οι νέοι ιδιοκτήτες να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το νέο ξενοδοχείο, αφού στην παρούσα φάση και μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, «τρέχει» τώρα η διαδικασία της επιλογής για τα αρχιτεκτονικά σχέδια.

Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε χθές ότι oλοκληρώθηκε και τυπικά η απόκτηση του ακινήτου «Όλυμπος Νάουσα» από το κοινό σχήμα της ΑΕΕΑΠ και της «Μακεδονικά Ξενοδοχεία» του ομίλου Τορνιβούκα από την κοινή εταιρεία των δύο ομίλων με την επωνυμία «ΟΛ.ΝΑ. ΑΞΤΕ». Το κοινό σχήμα είχε πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί από την Τράπεζα Eurobank Ergasias  και αφορούσε στην αγορά του ακινήτου, με ένα συνολικό ποσό αγοράς στα 5,46 εκατ. ευρώ.

Πλέον, για τις εργασίες ανάπλασης του κτιρίου, θα απαιτηθούν, κατά τις πληροφορίες, επιπλέον κεφάλαια περί τα 6 εκατ. ευρώ για τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο με χώρους εστίασης, δεδομένου ότι εκτός από την όψη του κτιρίου, διατηρητέα είναι και η χρήση για τη λειτουργία του ως εστιατόριο για το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newmoney.gr