Νικολαϊς Βλάχος, corfupress.com*

Στο νησί των Φαιάκων, ο τουρισμός είναι ένα -αν όχι το κυριότερο- έσοδο που αιμοδοτεί την οικονομία. Η Κέρκυρα είναι ένας από τους κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας και στον χώρο των τουριστικών επενδύσεων υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Μία από αυτές αφορά ένα από τα πλέον θρυλικά ξενοδοχεία του νησιού με δεκαετίες παρουσίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής στα πρώην ξενοδοχεία του ομίλου Χανδρή στη Δασσιά της Κέρκυρας (Corfu Chandris και Dassia Chandris), από τον ξενοδοχειακό όμιλο Ikos Resorts, με σκοπό να λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα από 3 Μαΐου 2018. Τα δύο ξενοδοχεία, που εξαγοράστηκαν το Νοέμβριο του 2016 από τον όμιλο Ikos, θα λειτουργήσουν με την επωνυμία Ikos Dassia, με 403 δωμάτια, σουίτες και βίλες, επτά εστιατόρια, SPA και δύο Kids Clubs.

Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας οικογένειας Ανδρεάδη Sani και Ikos θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις πύλες του στις 3 Μαΐου 2018. Κατασκευαστής είναι η ΑΚΤΩΡ που δραστηριοποιείται πλέον πολύ έντονα στον χώρο των τουριστικών κατασκευών.

Το ξενοδοχείο με τη νέα του εικόνα φιλοδοξεί να λειτουργεί σχεδόν όλο το χρόνο, κάτι που σημαίνει διεύρυνηση της τουριστικής περιόδου όχι μόνο για το ίδιο το ξενοδοχείο αλλά και για την τοπική κοινωνία (επιχειρήσεις εστίασης, αναψυχής κ.α.) με πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: corfupress.com