της Φούρλα Ελισάβετ *

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Mastrominas ARChitecture και με τον εσωτερικό σχεδιασμό από το γραφείο Lamps and Lions, το Casa Cook στην Κω θα σας κάνει να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία στις διακοπές σας! Είναι μία ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστεριών στο Μαρμάρι της Κω, στη ΒΑ πλευρά του νησιού.

«Εκτιμούμε την κομψότητα του εφήμερου, την ομορφιά του παλαιωμένου ξύλου, το εκλεκτής ποιότητας δέρμα και τα χειροποίητα αντικείμενα. Ο χρόνος γίνεται καλλιτέχνης», δηλώνει ο ιδρυτής και δημιουργικός διευθυντής των Lamps and Lions, Michael Schickinger. Το έντονο στοιχειό της πατητής τσιμεντοκονίας σε συνδυασμό με το ξύλο και τα neutral χρώματα θα σας κάνει να ανακαλύψετε τον Ζεν εαυτό σας! Περπατώντας στους κοινούς χώρους του ξενοδοχείου η μυρωδιά από τα αρωματικά φυτά, που βρίσκονται στον χώρο και η χαλαρωτική μουσική θα σας μεταφέρουν σε.. ‘’άλλη διάσταση’’.

Το Casa Cook Kos είναι ένα ξενοδοχείο που θυμίζει χωριό, υπάρχει μια κεντρική πλατεία και γύρω από αυτή τέσσερα διαφορετικά κτίρια που στεγάζουν την reception, τα γραφεία, το bar με μαγαζί και την βιβλιοθήκη! Μεταξύ της πλατείας και της παραλίας θα συναντήσετε έναν μαγευτικό χώρο.

Ο στόχος επιτυγχάνεται με την κατάργηση του στερεότυπου του ξενοδοχείου και τη δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου φιλοξενίας, όπου ο επισκέπτης θα αισθάνεται ότι διαμένει σε φιλικό σπίτι, με τις πολυτελείς υπηρεσίες να προσφέρονται διακριτικά και ανεπιτήδευτα. Το Casa Cook, απεικονίζει μια αρραγή συγχώνευση των υλικών σε μινιμαλιστικές διατάξεις.

Η γήινη αύρα στα χρώματα σε συνδυασμό με την boho διάθεση θα σας μαγέψει! Μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, βγαλμένο από όνειρο!

      

Τρεις διαφορετικές τυπολογίες δωματίων σας δίνουν την δυνατότητα να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας, το δωμάτιο. Τα ‘’small houses’’ είναι τα δωμάτια για δύο άτομα, τα ‘’houses with living room ‘’ για δύο ή τρία άτομα με κοινόχρηστη πισίνα και κήπο και τα ‘’big houses’’ με ένα ή δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτική πισίνα και κήπο. Τα κτίρια δωματίων είναι τοποθετημένα σε τρεις ζώνες, σύμφωνα με την τυπολογία τους, αλλά και με τρόπο που η διάταξη τους να αναφέρεται σε νησιωτικό πολεοδομικό οικισμό.

Η αίσθηση της ελευθερίας ενισχύεται από την κατάργηση της ιδέας του κτιρίου.

(*) Φούρλα Ελισάβετ, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πηγή: ArchDaily, Apartments 2018