του Δημήτρη Γκαρτζώνη, dimokratiki.gr*

Τεράστιες οι κενές θέσεις προσωπικού στα ξενοδοχεία της Ρόδου με τις καμαριέρες να είναι περιζήτητες αλλά και δυσεύρετες. Λόγω της αύξησης των αφίξεων και της λειτουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων (περίπου 9.000 νέες κλίνες έχουν προστεθεί στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Ρόδου), έχουν αυξηθεί οι ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται, παρόλο που έχουν προσληφθεί εργαζόμενοι και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Εκτός από καμαριέρες, υπάρχει ζήτηση και για μάγειρες-σεφ και βοηθητικό προσωπικό στις κουζίνες. Οι επιχειρήσεις βρίσκονται διαρκώς σε αναζήτηση προσωπικού, ενώ διαρκώς γίνονται προσλήψεις χωρίς να καλύπτονται και πάλι οι κενές θέσεις στον επιθυμητό βαθμό.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου, κ. Θανάση Σταμούλη, δεν υπάρχει ξενοδοχείο στη Ρόδο που να μην ψάχνει για προσωπικό αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν ελλείψεις μόνο στη Νότια Ρόδο, όπως εσφαλμένα πιστεύουν πολλοί, αλλά και στο Φαληράκι, στην Ιξιά ή και στο κέντρο της πόλης.
«Υπάρχουν πάρα πολλές ελλείψεις προσωπικού στα ξενοδοχεία σε όλο το νησί, και όχι μόνο στην πόλη της Ρόδου. Προσπαθούμε κι εμείς μέσω του σωματείου να βρούμε άτομα που να θέλουν να δουλέψουν και είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Οι καμαριέρες είναι είδος προς εξαφάνιση. Έχουμε απευθυνθεί και στο σωματείο της Κρήτης και μας απάντησαν ότι και εκεί δεν υπάρχουν αρκετές καμαριέρες! Επίσης υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μάγειρες…

Πραγματικά λόγω των ελλείψεων, δεν είναι λίγα τα ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν λειτουργικό πρόβλημα. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τι θα γίνει εάν φθάσουμε στον Αύγουστο και αυξηθούν ακόμη περισσότεροι οι αφίξεις… Όποιος ψάχνει για εργασία ας έρθει στα γραφεία μας, και την επόμενη κιόλας θα έχει δουλειά! Ειλικρινά δεν θα πρέπει κανείς να πει το χειμώνα ότι έμεινε άνεργος. Υπάρχουν θέσεις πολλές που περιμένουν να καλυφθούν», είπε ο κ. Σταμούλης.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: dimokratiki.gr