Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Κυρίας Μαρίζας Χατζηλαζάρου, σύσκεψη στα γραφεία της Ένωσης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε κάποιες περιπτώσεις οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων.

Συμμετείχαν, πέραν του Σωματείου οδηγών και της ΕΞΡ, η Ένωση Πρακτόρων Ρόδου, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχειακών μονάδων του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία έγινε σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, εξετάστηκαν συγκεκριμένες, πρακτικές λύσεις για τα προβλήματα αυτά και αποφασίσθηκε η εγκαθίδρυση τακτικής γραμμής επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων φορέων με στόχο την πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων.

Κοινή συνισταμένη της συζήτησης ήταν η απόλυτη προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην προστασία της άρτιας εξυπηρέτησης των επισκεπτών του νησιού μας και η συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια εξασφάλισης της βέλτιστης δυνατής ταξιδιωτικής εμπειρίας, κρίσιμο όπλο του νησιού μας μέσα στο διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό  της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.