Πολλές αμερικανικές πόλεις έχουν εγκαταστήσει συσκευές ειδοποίησης της ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Για παράδειγμα, περισσότερα από τριάντα ξενοδοχεία στην Ουάσιγκτον τοποθέτησαν «κουμπιά έκτακτης ανάγκης» κατά την περασμένη χρονιά κατόπιν συμφωνίας με το συνδικάτο Unite Here Local 25. Στο Σηάτλ, οι υπάλληλοι ξενοδοχείου έχουν μαζί τους ηλεκτρονικές σφυρίχτρες, κουμπιά εξοπλισμένα με GPS και iPads με χαρακτηριστικά συναγερμού έκτακτης ανάγκης. Αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Σικάγο ψήφισε ομόφωνα υπέρ της απόκτησης παρόμοιων συσκευών ενώ οι καμαριέρες εκατοντάδων ξενοδοχείων στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιούν ήδη από το 2013 panic buttons.

Όταν πατηθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αμέσως το σημείο όπου βρίσκεται η καμαριέρα στην ασφάλεια του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία πληρώνουν για τις συσκευές και τα συστήματα παρακολούθησης και το κόστος τους ανέρχεται συνήθως ανάμεσα στις 40.000 και 50.000 δολάρια.

Όπως επισημαίνει η Βανέσα Σίντερς, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αμερικανικών Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων, στην οποία ανήκουν οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, ο τομέας πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενες γυναίκες.