Στις 22.06.16 ημέρα Τετάρτη οι τουριστικοί -παραγωγικοί φορείς της Κέρκυρας σε κοινή συνεδρίαση μας αποφασίσαμε ομόφωνα να αποστείλουμε επιστολή στον Υπουργό Υγείας ,στον Υπουργό Εσωτερικών και στην Αν. Υπουργό Τουρισμού για το θέμα της παρατεταμένης μη αποκομιδής των απορριμμάτων στο σύνολο του Νομού μας εξαιτίας του πολυήμερου αποκλεισμού της χωματερής Τεμπλονίου .

Ομόφωνα αποφασίσαμε και καταθέσαμε αναφορά στην Εισαγγελία της Κέρκυρας για το θέμα αυτό. Αναμέναμε από τις πολύωρες διαβουλεύσεις των προηγούμενων ημερών μεταξύ του Δήμου, της Περιφέρειας, της Δικαιοσύνης και των κατοίκων να βρεθεί λύση κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατόν.

H κατάσταση πλέον είναι ανεξέλεγκτη και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία στο σύνολο της για αυτό και αναμένουμε από την επίσημη πολιτεία να δώσει λύση . Οι φορείς δηλώνουμε ότι πρωτίστως επιζητούμε τη λύση, για τους κατοίκους της επιβαρυμένης αλλά και εξαπατημένης περιοχής του Τεμπλονίου και συνολικά της Κέρκυρας . Εν μέσω όμως της τουριστικής περιόδου ουδείς έχει το δικαίωμα, από οποία θέση ευθύνης κατέχει, να διαπομπεύει την Κέρκυρα και την εικόνα της κατά αυτόν τον τρόπο διεθνώς και να θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους και τους επισκέπτες της . Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Κέρκυρας από τη δημοσιοποίηση της επιστολής από χτες βάλλει εναντίον μας .

Αναρωτιόμαστε περιέργως ! Ποιοί είστε κύριοι; Ποιός σας δίνει το δικαίωμα να χλευάζετε στο σύνολο της την παραγωγική και οικονομική βάση του τόπου μας; Γιατί σας ενοχλεί η παραδοχή των φορέων ότι στο Τεμπλόνι έχουμε χωματερή, όταν βουλευτής και επικεφαλής περιφερειακής παράταξης δηλώνει επίσημα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι εκεί είναι χωματερή και όχι ΧΥΤΑ; Όλα τα παραμύθια έχουν και από έναν δράκο, στην παρούσα φάση και στο δικό σας παραμύθι μάλλον ο δράκος σας ψόφησε από την μπόχα των βουνών απορριμμάτων που επιθυμείτε να παραμείνουν στους δρόμους της Κέρκυρας .

Οι φορείς της Κέρκυρας καλούμε, στο πλαίσιο της λογικής και της ευθύνης όλους μας να δώσουμε άμεση λύση χθες για το θέμα, διαφορετικά η καταστροφή θα είναι ανεπανόρθωτη .

Δείτε την επιστολή:

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό
Κοινοποίηση: – Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή – Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ε.Κουντουρά

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το κλείσιμο της μοναδικής χωματερής εναπόθεσης των απορριμμάτων όλου του Νομού της Κέρκυρας, από την προηγούμενη βδομάδα δημιουργεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου, τη μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των χιλιάδων επισκεπτών μας από κάθε γωνία της γης!
Τα ξενοδοχεία μας αδυνατούν πλέον να κρατήσουν πέραν του δεκαημέρου τα απορρίμματα στα ψυγεία και στους αποθηκευτικούς τους χώρους, αφού και αυτά γέμισαν ασφυκτικά.
Παρά τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Δήμου, της Περιφέρειας και των κατοίκων και συλλόγων της περιοχής Τεμπλονίου και περιχώρων, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε λύση του προβλήματος με αποτέλεσμα η τουριστική Κέρκυρα να είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων σε κάθε γωνία της και οι επισκέπτες να
αποτυπώνουν τη θλιβερή – επικίνδυνη αυτή κατάσταση, σε φωτογραφίες που πλήττουν την εικόνα όχι μόνο του νησιού αλλά και της χώρας μας.
Οι τουριστικοί, εμπορικοί, επιχειρηματικοί φορείς και το επιμελητήριο της Κέρκυρας σας καλούν στο πλαίσιο της πολιτικής σας ευθύνης να προβείτε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της υγείας τόσο των κατοίκων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας, έτσι ώστε να αποτραπεί η ολική καταστροφή του προϊόντος μας.

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών,
Με εκτίμηση

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΙΟΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΓΟΥΒΙΩΝ Α.Ε.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ