Ο Πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. Κος Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος δήλωσε:

Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη κατάσταση πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. 

Είναι όμως απαραίτητο να μην επιτρέψουμε να κλονιστούν ούτε οι αρχές μας για άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους μας δηλαδή τους εργαζόμενους μας, ούτε η προσήλωσή μας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί τους. 

Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι πράξεις κοινωνικής ευθύνης από τα ξενοδοχεία πολλαπλασιάζονται. 

Είναι θετικότατο στοιχείο, οι όλο και περισσότερες «επενδύσεις» στο ανθρώπινο δυναμικό με κάθε τρόπο. Όμως η «αγάπη» αυτή έχει ιδιαίτερη αξία όταν αποτυπώνεται και στον μισθό στο τέλος του μήνα. Η σύμβαση που καταρτίστηκε και συμφωνήθηκε με το ΣΞΡ:

  • Ισχύει για 3 έτη (το μέγιστο δηλαδή δυνατό)
  • Είναι ιδιαίτερα θετική για τους εργαζόμενους ως προς τις οικονομικές απολαβές
  • Επιτρέπει έμπρακτα στη Ρόδο μας, το όνειρο-μονόδρομο κατά την άποψή μου- της επέκτασης της σεζόν για τον Νοέμβριο
  • Καλεί την Πολιτεία σε όλα της τα επίπεδα, να σταθεί στον Ροδιακό και κατ’ επέκταση Ελληνικό Ξενοδοχείο την δύσκολη αυτή στιγμή, γιατί μόνο έτσι θα επέλθει ευημερία για το ΣΥΝΟΛΟ της Ελληνικής κοινωνίας. 

Η πρακτική των προηγούμενων ετών, της υπερφορολόγησης του ελληνικού ξενοδοχείου με κάθε τρόπο μακροπρόθεσμα, πριονίζει τα πόδια της Ελληνικής Οικονομίας.

 Η Σύμβασή μας αποδεικνύει ότι τα ξενοδοχεία της Ρόδου δεν δρουν καιροσκοπικά, πιστεύουν στον εαυτό τους, προστατεύουν τους ανθρώπους τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Τέλος υπενθυμίζει στην Ροδιακή και Ελληνική Οικογένεια ότι κακώς για δεκαετίες, τα παιδιά της, δεν προσανατολίστηκαν στα τουριστικά επαγγέλματα.