Ακολουθεί επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου με κοινοποίηση προς την Υπουργο Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά σχετικά με την απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.

ΠΡΟΣ
κυρία Λυδία Κονιόρδου
Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
________________________

Κοιν.: κυρία Έλενα Κουντουρά, Υπουργό Τουρισμού

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Με αφορμή την  απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) να προκηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων σε υπηρεσίες του Υπουργείου στο Ν. Αττικής το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουλίου 2017, η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού επισημαίνει πως ο κίνδυνος να παραμείνουν κλειστά μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλο το λεκανοπέδιο μεσούσης της τουριστικής περιόδου και για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, αποτελεί μείζον ζήτημα για επισκέπτες της πόλης και επαγγελματίες του Τουρισμού.

Με βάση τα αποτελέσματα πολυετών ερευνών της Ένωσης, περί «Ικανοποίησης Επισκεπτών & Απόδοσης Ξενοδοχείων» οι τουρίστες της Αθήνας, δηλώνουν πως ο βασικός λόγος επίσκεψής τους είναι οι αρχαιολογικοί χώροι και το πολιτιστικό ενδιαφέρον της πρωτεύουσας – σε ποσοστό 80%.

Θα ήταν κρίμα, εργαζόμενοι και επαγγελματίες στον Τουρισμό, να βρεθούν -γι’ άλλη μια φορά- στη δυσάρεστη θέση να εξηγούν σε τουρίστες που διένυσαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες χιλιόμετρα για να επισκεφτούν τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, τον λόγο για τον οποίο είναι ‘κλειστοί’ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία μας.

Παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Βασιλικός                                  Κωνσταντίνος Ζήσης

Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ                                             Γεν. Γραμματέας