«Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ Μανώλης Γ. Μαρκόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας ΕΞΡ κος Κωνσταντίνος Μηνέττος, ο Ταμίας ΕΞΡ κος Ιωάννης Χατζής, ο Εντεταλμένος Αντιπρόεδρος κος Κώστας Καλλιουδάκης, ο κος Κώστας Κωσταρίδης και η Συντονίστρια της Τοπικής Επιτροπής Πόλης Ρόδου ΕΞΡ κα Άννα Δημητρακοπούλου, μετέβησαν στον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου Κο Μιχαήλ Καληωράκη»

Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ εξέφρασε τις ευχές του για την προαγωγή του Αστυνομικού Διευθυντή ο οποίος παραμένει στο τιμόνι της Διοίκησης της Διεύθυνσης και που έχει προσφέρει τα μέγιστα για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στο νησί της Ρόδου.

Κατά τη δίωρη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, έγινε αποτίμηση για το περασμένο έτος 2019 και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κοινή διαπίστωση είναι πως η Ρόδος ήταν πάντα και παραμένει ένας  ασφαλέστατος προορισμός διακοπών, και πως πρέπει να διατηρήσει την  φήμη της αυτή προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον Ελληνικό τουρισμό. Τουριστική εμπειρία δεν είναι μόνο η διαμονή στο ξενοδοχείο, αλλά έχει πολλές παραμέτρους από τη στιγμή που ο επισκέπτης φτάνει στο νησί μας, και όλα είναι σημαντικό να πρεσβεύουν την ποιότητα στις υπηρεσίες μας σε συνδυασμό με την ασφάλεια. Έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΞΡ, ζήτησε να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις πλέον  τουριστικές περιοχές (όπως στην πόλη της Ρόδου, στο Φαληράκι, στα Κολύμπια, στη Λίνδο, στη Μεσαιωνική Πόλη κπλ.), καθώς και να δοθεί μεγάλη βαρύτητα στους οδικούς άξονες που υπάρχει μέγιστη διέλευση επισκεπτών. 

Συζητήθηκε ακόμη μία αυστηρότερη εφαρμογή του ωραρίου κοινής ησυχίας, ώστε να μην υπάρχει ηχορύπανση και ενόχληση των επισκεπτών μας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής παρουσίασε το ήδη έτοιμο πλάνο που έχει για την προσεχή τουριστική περίοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους εκπροσώπους μας να κάνουν σχετικές επισημάνσεις.