Στο άκουσμα της κατάθεσης τροπολογίας με την οποία εξαιρείται η Ρόδος από τα νησιά στα οποία θα ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την άμεση αποκατάσταση της κατάφορης αυτής αδικίας για τους κατοίκους και τους επιχειρούντες στο νησί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής, που υπογράφει ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,

Με έκπληξη και έκδηλη απορία και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι δήθεν δεν υπήρξαν προσφυγικές ροές στη Ρόδο και ως εκ τούτου το νησί μας εξαιρείται της αναστολής της αύξησης του ΦΠΑ.

Αναγκαζόμενοι να αποκαταστήσουμε τη μία και μοναδική αλήθεια, σας γνωρίζουμε ότι το νησί μας υποδέχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερους από 36.000 καταγεγραμμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ήταν δε οι ξενοδόχοι και οι κάτοικοι του νησιού μας που έδωσαν στη λέξη «υποδοχή» την πραγματική έννοιά της, μετατρέποντας ένα οξύ πρόβλημα, σε παράδειγμα αξιοπρέπειας και πολύπλευρης προσφοράς προς τους δεινοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Είναι για εμάς αδιανόητο η σοβαρότητα, η φιλοπατρία, η υπευθυνότητα και ο επαγγελματισμός με τους οποίους αντιμετωπίσαμε τις προσφυγικές αυτές ροές, αποφεύγοντας τις κραυγές της «επαναστατικής γυμναστικής» και διατηρώντας χαμηλούς τόνους, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του τουριστικού μας προϊόντος και της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας, ουσιαστικά να τιμωρούνται με την υπό συζήτηση τροπολογία.

Με όλο το σεβασμό, αναμένουμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση για την άρση της κατάφορης αυτής αδικίας εις βάρος των κατοίκων του νησιού μας και τη συμπερίληψη της Ρόδου και της Καρπάθου, στα νησιά εκείνα στα οποία θα ανασταλεί η αύξηση του ΦΠΑ.»