Κατά την προσέλευση του στην εκδήλωση για την ανάδειξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το έτος 2019, ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υπό την πίεση της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο τόπος μας έχουμε δύο επιλογές: Ή να χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα ή να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να είμαστε ξανά αισιόδοξοι.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξή της σε Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019. Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει ότι με όραμα, σχέδιο και τεκμηριωμένη, υπεύθυνη διεκδίκηση μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας.

Ο τουρισμός μπορεί -εφόσον υποστηριχθεί- να δώσει τη διέξοδο που χρειαζόμαστε προς την πολυπόθητη ανάπτυξη και ο τεράστιος γαστρονομικός πλούτος των νησιών μας αποτελεί ένα πολύτιμο κεφάλαιο προς αξιοποίηση στην κατεύθυνση αυτή.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου θα σταθεί αρωγός με όλες τις δυνάμεις της, τόσο σε αυτήν, όσο και σε κάθε ανάλογη πρωτοβουλία που στοχεύουν στην ανάδειξη του brandname των νησιών μας και στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των δοκιμαζομένων συμπατριωτών μας και των οικογενειών τους.»