Συνέντευξη του Προέδρου της ΠΟΞ στο ΣΚΑΙ (13.07.2020).

Γρ. Τάσιος: “Υποχρεωτικά τεστ παντού, για όλους όσοι προέρχονται από χώρες με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα – Δεν αντέχουμε άλλα πισωγυρίσματα, έχουν “καταρρακωθεί” τα έσοδα στη διαμονή”

“Δύσβατο μονοπάτι” που χρειάζεται γρήγορες και τεκμηριωμένες αποφάσεις για να μη βρίσκονται οι επαγγελματικές ομάδες αντιμέτωπες με επιπρόσθετα προβλήματα, χαρακτήρισε τη φετινή “σεζόν Covid-19” o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ “OnLine”, τόνισε ότι η ΠΟΞ είχε από τις 7 Μαΐου επισημάνει ότι θα πρέπει να ληφθούν αυξημένα μέτρα στα σύνορα, διότι ο κύριος όγκος των αφίξεων είναι οδικός και κατευθύνεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. “Ο κόσμος της διαμονής είναι στα κάγκελα σε όλη τη χώρα. Με πισωγυρίσματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις.

Η μέση πληρότητα στην ηπειρωτική Ελλάδα πήγαινε να αγγίξει το 40% και τώρα έχει κατρακυλήσει στο 25%. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα πρέπει να είναι οριζόντια και να εφαρμόζονται από όλους και όχι μόνο από τα ξενοδοχεία που τα τηρούν και επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος”. Πρόσθεσε ότι τα πανηγύρια είναι εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού στους προορισμούς και “πρέπει να σταματήσουν”.

Ζήτησε μάλιστα να γίνονται οι έλεγχοι των 72 ωρών σε όλους τους ξένους τουρίστες που εισέρχονται με κάθε μέσο από χώρες με επιβαρυμένα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ παράλληλα εξέφρασε επιφυλάξεις για την ανίχνευση του ιού στα γειτονικά Βαλκάνια όπου οι υγειονομικές δομές δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και τα τεστ κοστίζουν ακριβά για μια μέση οικογένεια.

Στη νησιωτική Ελλάδα όπως είπε, αυτή τη στιγμή η πληρότητα είναι μόλις 10 – 15% και έκανε λόγο για “καταρράκωση” εσόδων στη διαμονή, απευθύνοντας έκκληση για εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από τώρα, “ώστε να είναι ρεαλιστικό ένα plan B ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού το 2020 – 2021”.

Η συνέντευξη του κ. Τάσιου στο 00.33 εδώ