Ο ΠΑΣΥΞΕ (Παγκύπριος Συνδέσμος Ξενοδόχων) διοργάνωσε Ημερίδα για την ενημέρωση, τόσο τους ξενοδόχων, όσο και τους άλλων επαγγελματιών, για τις ραγδαίες εξελίξεις, στον τομέα των εξειδικευμένων αρχιτεκτονικών λύσεων, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, που επιτρέπουν σήμερα, σε κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση, να έχει στη διάθεσή της, τέτοιες επιλογές, οι οποίες να συμβάλλουν θετικά, στην αποδοτική της λειτουργία.

Η Ημερίδα υπό τον τίτλο “Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Ξενοδοχειακών Έργων“, εξυπηρετεί ακριβώς αυτές τις υποδομικές ανάγκες, για αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, όσο και για βελτίωση της οργάνωσης και της διαχείρισης του κόστους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνεχώς, αυξανόμενες ανάγκες, που επιβάλλονται από την πελατειακή τους βάση.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ, κ. Ζ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Η ανάπτυξη της ξενοδοχειακής επιχείρησης εξαρτάται, πέραν από τις εμπειρίες και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει στους πελάτες της, και σε ένα μεγάλο βαθμό, στις υποδομικές αναβαθμίσεις, που άπτονται ζωτικής σημασίας πτυχών όπως, της αισθητικής επάρκειας των έργων και χώρων, της ασφάλειας, αλλά και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Ήδη, τα τελευταία τρία χρόνια, η ξενοδοχειακή βιομηχανία του τόπου, αξιοποιώντας τα πολεοδομικά κίνητρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, αμέσως μετά τα τραγικά γεγονότα του Eurogroup του Μαρτίου 2013, έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις, αναβάθμισης, εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού πλείστων ξενοδοχειακών μονάδων, με συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €450 εκατομμύρια.

Η επενδυτική αυτή δραστηριότητα συνεχίζεται και κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο, προσδίδοντας πρόσθετη αξία στο ξενοδοχειακό και τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Συνεπώς, δεν είναι καθόλου τυχαίο που πετύχαμε την θεαματική πορεία των τουριστικών μας αφίξεων κατά την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα τις επιδόσεις ρεκόρ του περασμένου χρόνου, όπου οι τουριστικές μας αφίξεις έφθασαν τα 3.2 εκ. και τα έσοδα από τον τουρισμό τα €2.4 δις, σημειώνοντας αυξήσεις της τάξης του 20% και 12% αντίστοιχα, έναντι του 2015.

Επιπρόσθετα, με ικανοποίηση αναφέρουμε ότι οι μέχρι στιγμής φετινές επιδόσεις μας, τόσο στις τουριστικές αφίξεις, όσο και στα έσοδα από τον τουρισμό, σημειώνουν περαιτέρω αυξήσεις της τάξης του 15% έναντι των αντίστοιχων περσινών περιόδων, καταγράφοντας έτσι την επίτευξη νέων ρεκόρ, που εκτιμάται να ξεπεράσουν τα 3.6 εκ. τουριστικές αφίξεις και τα €2.6 δις σε έσοδα από τον τουρισμό, για το σύνολο του 2017.

Σπουδαιότερο θα έλεγα, είναι το γεγονός ότι, αυτή η νέα δυναμική του Κυπριακού τουρισμού, προβλέπεται να έχει ένα μακρόπνοο και ευοίωνο μέλλον, μια και η νέα Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό, στοχεύει στην επίτευξη 4.8 εκ. τουριστών ετήσια μέχρι και το 2030, εξυπακούοντας περαιτέρω υποδομικές και άλλες επενδύσεις στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία του τόπου.

Συνεπώς, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, έρχεται αρωγός στις προσπάθειες κάθε Εταιρείας που δύναται να εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και προοπτικές της ξενοδοχειακής και τουριστικής μας βιομηχανίας, διοργανώνοντας Ημερίδες, μέσα στα πλαίσια της αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών/εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τους συνεργάτες τους.