Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή, η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου και το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης, για επιβολή τέλους διανυκτέρευσης ή αλλιώς «φόρου πληρότητας».

Ύστερα από την 18/10/2015 επιστολή μας (δια αλληλογραφίας-ΕΛΤΑ και ηλεκτρονικά-email) στην οποία σας διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας για διάφορα φλέγοντα για τον τομέα μας θέματα (αύξηση του ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, αλλαγή της μοριοδότησης και κατηγοριοποίησης των καταλυμάτων) και για την οποία δεν λάβαμε έστω μια τυπική γνωστοποίηση λήψης αυτής, αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε για άλλη μια φορά σεβόμενοι το αίτημα 170 και πλέον επιχειρήσεων στην Πάτμο που ασχολούνται με τον τομέα της διαμονής και θεωρούν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να απορροφήσουν οποιαδήποτε περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση. Ενώ σε θεωρητικό πλαίσιο κοινός στόχος όλων των ενδιαφερόμενων φορέων είναι η παροχή ενός ελκυστικού και ανταγωνιστικού πακέτου υπηρεσιών προς τους αλλοδαπούς και ημεδαπούς επισκέπτες, σε πρακτικό επίπεδο αυτό καθίσταται αδύνατο διότι με τις πρόσφατες αποφάσεις, όπως και τα προτεινόμενα μέτρα υποχρεώνουν σε τιμές που θα αποβούν εξοντωτικές για την τουριστική επιχειρηματικότητα.

Είναι καιρός να αποδείξετε έμπρακτα ότι έννοιες όπως «επιχειρηματικότητα» και «καινοτομία» δεν ανήκουν μόνο σε ακαδημαϊκό λεξιλόγιο ή σε θεωρητικό πλαίσιο, αλλά μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά στη χώρα μας. Διότι προς το παρόν, όχι μόνο δεν νιώθουμε να υποστηρίζεται η επιχειρηματικότητα, αλλά απεναντίας ότι βάλλεται με τη συνεχή επιβολή καταστροφικών για αυτή μέτρων και ρυθμίσεων.

Σας παρακαλούμε, για άλλη μια φορά, να προστατέψετε τον τελευταίο ενεργό τομέα της ελληνικής οικονομίας αποσύροντας τα εν λόγω προτεινόμενα μέτρα.