Την παρακάτω επιστολή στον δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο, με θέμα «Προβληματισμός για τη συγκοινωνία της Πάτμου» έστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου κ. Ιάκωβος Κουτλάκης:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Θα μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω ως πρόεδρος των ξενοδόχων Πάτμου και αποδέκτης των ανησυχιών, του προβληματισμού της αναστάτωσης και των ερωτημάτων όλων των Ξενοδόχων του νησιού, αλλά και πολλών επαγγελματιών του Τουρισμού για το πρόβλημα που προέκυψε με την ακύρωση του πλοίου Ρόδος από τη γραμμή της Πάτμου, με τις χιλιάδες κρατήσεις που είναι στον αέρα και το τι θα γίνει με την γραμμή προς Σάμο-Καβάλα και επιστροφή.

Επίσης ουδείς γνωρίζει τα δρομολόγια που θα ισχύσουν από Πειραιά προς Πάτμο και αντιστρόφως μετά την πώληση των SUPERFAST XII και HIGH SPEED. Ακούγονται επίσης ότι ο επικείμενος προγραμματισμός των ωρών αφιξοαναχωρήσεων θα είναι αρνητικός για τους επισκέπτες της Πάτμου τη σεζόν αυτή, καθώς και ότι τα Σαββατοκύριακα τα ωράρια των καραβιών δεν θα εξυπηρετούν τις 2ήμερες αποδράσεις των επισκεπτών.

Αυτή η σύγχιση και η αναστάτωση οφείλετε κυρίως στην έλλιψη ενημέρωσης από τις εταιρείες ΑΤΤΙΚΑ και HELLENIC SEE WAYS.

Για τους λόγους αυτούς και με αφορμή το ότι ευρίσκεστε στην Αθήνα, θα σας παρακαλέσω να επισκεφθείτε σήμερον, ει δυνα΄τον, τις προαναφερόμενες 2 εταιρείες, να θέσετε τον προβληματισμό των επαγγελματιών τουρισμού της Πάτμου και διά μέσου εσάς, να ενημερωθούμε όλοι τι θα ισχύσει με τα δρομολόγια.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μου στους αξιότιμους κυρίους των 2 εταιρειών και την ευγνωμοσύνη μας για την μέχρι σήμερα στήριξη τους στο νησί μας και ζητούμε να την αυξήσουν ποσοτικά και ποιοτικά.

Με εκτίμηση
Ιάκωβος Κουτλάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου