Η Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας του Mediterranean College έχει ως όραμα να συμβάλλει καταλυτικά στη βελτίωση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο. Για την επίτευξη του οράματος μας, εφοδιάζει τις επιχειρήσεις του χώρου με άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο. Στόχος είναι κάθε τουριστική επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, να διαθέτει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει επιλεγμένα και πρωτοποριακά πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το University of Derby, το κορυφαίο – Νο 1 σε κατάταξη – πανεπιστήμιο στη Βρετανία στις σπουδές Τουρισμού και Φιλοξενίας (Guardian University Guide 2015). Τα προγράμματα της Σχολής επικεντρώνονται στην ανάπτυξη εφαρμοσμένων γνώσεων και πρακτικών δεξιοτήτων στους φοιτητές, μέσα από τη βιωματική διδασκαλία και την ανάλυση πραγματικών περιπτώσεων, τη συνεργασία με καταξιωμένα στελέχη του τουριστικού κλάδου και την πρακτική άσκηση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Σχολή Τουρισμού και Φιλοξενίας:

Bachelor’s
  • BA (Hons) International Hospitality Management
    Σκοπός του προγράμματος είναι να παρέχει στους φοιτητές μια σύγχρονη και πρακτική εκπαίδευση σε όλους τους βασικούς άξονες της Διεθνούς Διοίκησης Φιλοξενίας, έτσι ώστε να τους προετοιμάσει κατάλληλα για μια επιτυχημένη καριέρα. Το πρόγραμμα προσφέρει το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο σε όλους τους τομείς μιας επιχείρησης φιλοξενίας, ενώ παράλληλα βοηθά τους φοιτητές να διευρύνουν την αντίληψή τους για το οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον, μέσα από πρόσφατα και επίκαιρα ζητήματα στον κόσμο των επιχειρήσεων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.Το BA (Hons) International Hospitality Management, περιλαμβάνει πρακτικά μαθήματα (π.χ. διαχείριση δωματίων), ενώ δίνει έμφαση τόσο στην επιχειρηματικότητα όσο και στο διεθνή προσανατολισμό της τουριστικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, στοιχεία άκρως απαραίτητα στη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το πρόγραμμα επίσης βοηθά τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν πολλές δεξιότητες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε οποιονδήποτε χώρο εργασίας (μεταφερόμενες δεξιότητες – transferrable skills) και να προετοιμάσουν τους απόφοιτους για εργασία στο συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα από τη δομή και το περιεχόμενο των μαθημάτων αναπτύσσονται προσωπικές δεξιότητες για ανεξάρτητη μάθηση (independent learning), αναστοχασμό (reflection), απασχολησιμότητα (employability) και ομαδική εργασία (group work), που είναι απαραίτητες για την επιτυχή ενασχόληση στο χώρο των επιχειρήσεων.
Master’s
  • MSc International Hospitality Management
    Το πρόγραμμα στοχεύει στην προετοιμασία πτυχιούχων κάθε επιστημονικής κατεύθυνσης για τη μετατροπή τους σε εξειδικευμένα στελέχη του κλάδου Τουρισμού – Φιλοξενίας, που προορίζονται για υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, resorts, tour operators, τουριστικά πρακτορεία, κρουαζιερόπλοια, κ.α.). Ο σχεδιασμός του προγράμματος είναι τέτοιος που επιτρέπει στους αποφοίτους να διακριθούν άμεσα στο εργασιακό τους περιβάλλον και να ανελιχθούν επαγγελματικά, έχοντας στην κατοχή τους ένα ισχυρό τίτλο μεταπτυχιακό σπουδών που αντανακλά ένα ευρύ πλέγμα γνώσεων και ικανοτήτων στο πεδίο της Διοικητικής Επιστήμης στο χώρο της Φιλοξενίας.Το πρόγραμμα εστιάζει στις αρχές και λειτουργίες της Διοικητικής Επιστήμης με εφαρμογή στον κλάδο της Φιλοξενίας και Τουρισμού μέσα από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προσφέροντας έτσι μια σφαιρική εικόνα των αλληλεπιδράσεων μεταξύ της διοίκησης και του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική σκέψη και την επιχειρησιακή κουλτούρα, το πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να κατανοήσουν σε βάθος όλες τις συνιστώσες του διοικητικού έργου (στρατηγική διοίκηση, συμπεριφορά οργανώσεων, μάρκετινγκ, διοίκηση ανθρώπινων πόρων). Επιπλέον, η διπλωματική εργασία δίνει την ευκαιρία στο φοιτητή να ειδικευτεί σε ένα τομέα της Διοικητικής Επιστήμης στο χώρο της φιλοξενίας, της επιλογής του, μέσω της εκπόνησης πρωτογενούς έρευνας.
Professional Studies
  • Executive Diploma Hotel & Tourism ManagementΟ κλάδος της φιλοξενίας αποτελεί τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 20% του ΑΕΠ, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες απασχόλησης. Το Executive Diploma in Hotel and Tourism Management είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικής εξειδίκευσης  που απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού (ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία, αεροπορικές εταιρίες, εστιατόρια, τοπική αυτοδιοίκηση, κ.α.) και επιθυμούν να καταλάβουν ανώτερες διοικητικές θέσεις ή να εξελιχθούν επαγγελματικά, αλλά δε διαθέτουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο στο management.

Διαβάστε Περισσότερα: www.medcollege.edu.gr