Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες*, οι επιχειρήσεις με ισχυρή παρουσία στο Internet αναπτύσσονται με υπερδιπλάσιους ρυθμούς και δημιουργούν διπλάσιο αριθμό θέσεων εργασίας, σε σύγκριση με τις επιχειρήσεις χωρίς παρουσία στο Internet. Μέσα από την καλλιέργεια και ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων ιδιωτών και επιχειρήσεων, το “Grow Greek Tourism Online” φιλοδοξεί να βοηθήσει άτομα και επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή κοινωνία σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Untitled-1

Το Grow Greek Tourism Online είναι μία πρωτοβουλία της Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στόχο έχει να βοηθήσει άτομα στο χώρο του τουρισμού να αναπτύξουν τις γνώσεις τους γύρω από το online marketing. Ανεξάρτητα από τις δεξιότητες ή το επίπεδο γνώσης που έχουν, η ψηφιακή πλατφόρμα Grow Greek Tourism Online φιλοδοξεί να τους βοηθήσει μέσα από online trainings, αλλά και workshops σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Από το εκπαιδευτικό υλικό του Grow Greek Tourism Online ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί με διάφορους τρόπους, είτε έχει μία επιχείρηση και αναζητά τρόπους να την αναπτύξει, είτε ενδιαφέρεται απλώς να βελτιώσει τις γνώσεις και τις ικανότητές του στο digital marketing. Ο επαγγελματίας μέσω των δωρεάν εκπαιδευτικών βίντεο, θα μάθει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ώστε να προσελκύσει τους κατάλληλους χρήστες, που ενδιαφέρονται για την επιχείρησή του, και πώς να αξιοποιήσει στο έπακρο το Internet για την επίτευξη των στόχων του, ενώ θα έχει την ευκαιρία να μάθει πώς να χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία, όπως remarketing, analytics, μηχανές αναζήτησης κ.α.

*Internet Matters, McKinsey & Company, 2011, A Report On Growing Micro Businesses, Lord Young for HM Government, 2013