Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στις 27 & 28 Μαρτίου στον Πόρο το 1ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ (Σ.Τ.Π.) του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρουσε συνεργασία με το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Ο συγκεκριμένος θεσμός αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και ικανοτήτων των ανθρώπων που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον Τουρισμό στον Πόρο και την ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού, ώστε να επιτευχθεί έτσι και η συνολική βελτίωση  του Τουριστικού Προιόντος του τόπου μας.

Στη κατάμεστη αίθουσα του Νεοκλασσικού Κτηρίου Συγγρού, παρουσιάστηκαν και τις δύο ημέρες, υψηλού επιπέδου εισηγήσεις για το Marketing και τις Δημόσιες Σχέσεις στον Τουρισμό, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Δυναμικού μιας μικρής ή μεγάλης επιχείρησης, τη σπουδαιότητα του θαλάσσιου Τουρισμού ως αναπτυξιακό μοχλό της οικονομίας, τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας για την ενημέρωση των επισκεπτών με τα τοπικά δρώμενα και πολλές άλλες. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών ήταν: Η υπεύθυνη του Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής κα. Ελένη Δημοπούλου, ο υπεύθυνος του Ελληνικού Πρωινού του Ξ.Ε.Ε. κ. Γιώργος Πίττας, η κα. Βίκυ Κλήμη της  Resilience&, η κα. Μαρία Παπάζογλου της MyPublics, ο ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας κ. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, ο CEO της IstionYachting κ. Γιάννης Κουρούνης, o κ. Γιάννης ΚαρβέλαςProoliveoilexpert της ParatusEurope, ο τ. Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Χρήστος Πάλλης κ.α.

Kατά τη δεύτερη ημέρα του Σ.Τ.Π. η οποία ήταν αφιερωμένη στην γαστρονομία σαν κυρίαρχο στοιχείο του τουριστικού προιόντος του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής, έγινε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΠΟΡΟΥ. Η δράση υλοποιήθηκε έπειτα από συνεργασία του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και με στρατηγικό στόχοτην ανάδειξη της Γαστρονομικής ταυτότητας του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής.Τα ιδιαίτερα παραδοσιακά προϊόντα και οι μοναδικές γεύσεις της περιοχής Πόρου-Τροιζηνίας θα συμβάλουν στην προσέλκυσητου ποιοτικού Γαστρονομικού Τουρισμού που είναι η νέα τάση της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΟΡΟΥ τέθηκε υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Π κ. Γιώργου Μπενέτου, και των Προέδρων Φορέων από Αίγινα (κ.Σταύρος Καλαμάκης, κ. Νίκος Οικονόμου), από Αγκίστρι (κ. Μιχάλης Πάνου) από Σπέτσες (κ. Ιάσονας Ορλάνδος) και από Τροιζηνία (κ. Δημήτρης Ψιμούλης). Μεταξύ των πολλών χορηγών και υποστηρικτών της Διημερίδας ήταν η HellenicSeaways, η start-up εταιρεία e-survey, η PowerProductions και όλα τα Ξενοδοχεία του Πόρου. Το επόμενο εκπαιδευτικό ραντεβού κλείστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο με τα εξειδικευμένα workshops του Σ.Τ.Π. του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Πόρου.