Η Ανώτερη Σχολή Αγίου Νικολάου του Υπουργείου Τουρισμού (πρώην Ο.Τ.Ε.Κ.) δημιουργήθηκε το 1995.

Την Σχολή Στελεχώνουν Μόνιμοι Καθηγήτες σε θέσεις Επίκουρου και Τεχνικών Μαθημάτων, στις παρακάτω ειδικότητες: Επίκουρος Καθηγητής «στην Μαθηματική Επιστήμη, Οικονομικά -Στατιστική -Πληροφορική»  , Καθηγητές Τεχνικών Μαθημάτων σε 1) «Οργάνωση και λειτουργία των Εστιατορικών Μονάδων, Εστιατορική τεχνική – Μπάρ – Ποτά – Οινολογία» 2) «Οργάνωση και Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείων, Υποδοχή – Κρατήσεις – Τήρηση Λογαριασμών» 3) «Διαχείριση Επισιτιστικών Μονάδων – Μαγειρική Τέχνη – Μαζική Παραγωγή Φαγητών και Διαχείριση τροφίμων» 4) «Μηχανοργάνωση Ξενοδοχείων και  Ξενοδοχειακό Λογισμικό».

Το Εκπαιδευτήριο μας με όλα τα τμήματα που λειτουργεί παρέχει στους νέους και στις νέες όλες εκέινες τις γνώσεις που απαιτούνται για να κάνουν στο μέλλον μια αξιοζήλευτη καριέρα ως Ανώτερα Τουριστικά Στελέχη – Manager, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνεισφέροντας έτσι στην αναβάθμιση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

Το διδακτικό έτος (2 εξάμηνα) αρχίζει στα μέσα Οκτωβρίου και λήγει στα τέλη Ιουνίου του επόμενου έτους. Τα μαθήματα χωρίζονται σε θεωρητικά και πρακτικά (εργαστήρια). Μετά το θεωρητικό και πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης, οι μαθητές, με μέριμνα του Υπουργείου Τουρισμού, τοποθετούνται για πρακτική άσκηση κατά τους θερινούς μήνες σε επιλεγμένες, άρτιες ξενοδοχειακές και τουριστικές μονάδες (από 1/7 έως 30/9).

Γνωρίζοντας ότι η αναβάθμιση του Ελληνικού και γενικά του Τουρισμού εξαρτάται από την άρτια επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των Στελεχών & υπαλλήλων, προσαρμόζουμε τα προγράμματά μας και τα διαγράμματα ύλης πάνω στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος. Έτσι οι Σπουδαστές μας, τελειώνοντας τις σπουδές τους, εντάσσονται αμέσως σε θέσεις σύμφωνα με το πνεύμα και τις απαιτήσεις της αγοράς. Πάνω από 900 Σπουδαστές μας σήμερα, που μας εμπιστεύτηκαν την εκπαίδευσή τους, στελεχώνουν επάξια ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι στόχοι της Σχολής

– Η άρτια τεχνική, επαγγελματική και θεωρητική εκπαίδευση των νέων που επιθυμούν να στελεχώσουν επαγγελματικά ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

– Η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την συστηματική παρακολούθηση των συνθηκών που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.

– Η βελτίωση και προσαρμογή του εκπαιδευτικού έργου στις νέες συνθήκες του τουριστικού προϊόντος της αγοράς.

Περισσότερες Πληροφορίες: astecrete.edu.gr