Το παγκόσμιο πολυτελές ταξιδιωτικό δίκτυο Virtuoso® αποκάλυψε τους νικητές των ετήσιων βραβείων “2018 Best of the Best” που δόθηκαν για 30ή φορά.

Η τελετή τίμησε τα 10 κορυφαία ξενοδοχεία και τους ξενοδόχους του έτους, μπροστά σε 1700 κορυφαίες προσωπικότητες του πολυτελούς ταξιδιού.

Αν και η εκδήλωση αναγνώρισε διάφορες πτυχές της φιλοξενίας, από το καλύτερο οικογενειακό πρόγραμμα, έως την κορυφή του βιώσιμου τουρισμού, το Adare Manor της Ιρλανδίας κέρδισε το πιο  σημαντικό βραβείο το “Hotel of the Year”.

Το κοινό που ψήφισε περιελάμβανε 1.000 μέλη ταξιδιωτικών πρακτορείων και 17.500 ταξιδιωτικούς συμβούλους από 50 χώρες.

Οι νικητές  2018 Virtuoso Best of the Best σε κάθε κατηγορία είναι:

Ξενοδοχείο της Χρονιάς: Ένα ξενοδοχείο που προσφέρει την κορυφαία ποιότητα στην πολυτελή φιλοξενία και λειτουργεί ως θετική αλλαγή στην κοινότητά του.

Νικητής: Adare Manor, Limerick, Ιρλανδία

Το Adare Manor άνοιξε ξανά το Νοέμβριο του 2017 μετά από εκτενή 21μηνη αποκατάσταση, ανακαίνιση και επέκταση, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή για αυτό το ιστορικό ακίνητο. Η ζεστασιά του προσωπικού, η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και οι εξαιρετικές εμπειρίες δημιουργούν την αίσθηση σπιτιού για τους επισκέπτες.

Καλύτερο Επίτευγμα στο Σχεδιασμό: Εξαιρετική αρχιτεκτονική και σχεδιασμός, είτε πρόσφατα κατασκευασμένο, είτε με ανακαίνιση είτε με ιστορική αποκατάσταση.

Νικητής: Το ξενοδοχείο Silo, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το όνομα του ξενοδοχείου Silo μνημονεύει την προηγούμενη χρήση του κτιρίου ως σιλό σιτηρών. Σήμερα έχει ξαναγεννηθεί ως μια μοναδική boutique ιδιοκτησία μπροστά από το MOCAA, ένα συναρπαστικό νέο μουσείο σύγχρονης αφρικανικής τέχνης. Ο σχεδιασμός και η θέα από κάθε σουίτα είναι εκπληκτικά.

Καλύτερη Εστίαση: Ένα εστιατόριο ξενοδοχείου που προσφέρει εξαιρετικό φαγητό, λίστα κρασιών, εξυπηρέτηση, ατμόσφαιρα, ακόμα και εξαιρετική θέα.

Νικητής: Meadowood Napa Valley – The Restaurant, St. Helena, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Το εστιατόριο διαθέτει σύγχρονη αμερικανική κουζίνα, που προέρχεται από τοπικούς καλλιεργητές. Ο κήπος 2,5 στρεμμάτων παράγει μοναδικές εποχιακές καλλιέργειες, χρησιμοποιώντας οργανικές και βιώσιμες τεχνικές για τη βελτίωση της σχέσης μεταξύ του τοπίου, του συστήματος τροφίμων και της κοινότητας.

Best Bar: Ένα ζωντανό, ευχάριστο και διασκεδαστικό σημείο κοινωνικής συνάντησης, όπου καινοτόμα ποτά, συναντούν μια δελεαστική ατμόσφαιρα.

Νικητής: Brown’s Hotel, ξενοδοχείο Rocco Forte – The Donovan Bar, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Donovan Bar, που ονομάστηκε από τον φωτογράφο Sir Terrence Donovan, έχει τις φωτογραφίες του στους τοίχους, ενισχύοντας το κομψό αλλά και προσιτό σχέδιο. Το μπαρ προσφέρει signature cocktails και μια οικεία ατμόσφαιρα σε μια τέλεια τοποθεσία του Mayfair.

Ηγεσία στο βιώσιμο τουρισμό: Ένα ακίνητο που επιδεικνύει δέσμευση στους πυλώνες του βιώσιμου τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, της προστασίας της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς και των κοινωνικών και οικονομικών οφελών για τους κατοίκους της περιοχής.

Νικητής: Six Senses Douro Valley – Lamego, Πορτογαλία

Το Six Senses Douro Valley βρίσκεται στο οικοσύστημα Douro, ένα από τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO με 3.500 διαφορετικά είδη βοτάνων . Το ακίνητο έχει δεσμευτεί να βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα και το αποτύπωμα άνθρακα από τις δραστηριότητές του και βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του.

Καλύτερο οικογενειακό πρόγραμμα: Ένα φιλικό -προς την οικογένεια- περιβάλλον που προσφέρει προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών, από δημιουργικές δραστηριότητες, έως εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Νικητής: Το Ranch στο Rock Creek – Philipsburg, Montana

Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών θα απολαύσουν το Little Grizzlies Kids Club, όπου εκπαιδευμένο προσωπικό τους εισάγει στο Frontier West με έναν συναρπαστικό και ασφαλή τρόπο που εκπαιδεύει και ψυχαγωγεί. Συγκεκριμένα, το Wranglers διδάσκει τα παιδιά σχετικά με την ασφάλεια και τη φροντίδα των αλόγων, πριν από μια ομαδική ιππασία.

Καλύτερο πρόγραμμα ευεξίας: Μια εξαιρετική ισορροπία μυαλού / σώματος, στα προγράμματα διατροφής, στα μαθήματα γυμναστικής και ευεξίας, καθώς και στις εμπειρίες spa.

Νικητής: BodyHoliday Αγία Λουκία – Κάστρις, Αγία Λουκία

Το BodyHoliday προσφέρει υπηρεσίες ευεξίας σε ένα πανέμορφο περιβάλλον της Καραϊβικής, που περιλαμβάνει υγιεινά και νόστιμα γεύματα, θεραπείες σπα και γιόγκα και άλλα υπαίθρια γυμναστήρια, παρέχοντας επίσης πολυτελή καταλύματα, εξειδικευμένο προσωπικό και άριστη εξυπηρέτηση. Οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε μια μικρή όμορφη παραλία περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες γυμναστηρίου κάθε μέρα, όπως ιστιοπλοΐα, πεζοπορία, ποδηλασία, πυγμαχία, γκολφ και πολλά άλλα.

Καλύτερο νέο ξενοδοχείο στο δίκτυο Virtuoso: Η πιο αξιόλογη προσθήκη στο δίκτυο Virtuoso από τον Αύγουστο του 2017.

Νικητής: Hôtel de Crillon, A Rosewood Hotel – Παρίσι, Γαλλία

Η ανακαίνιση του Hôtel de Crillon οδήγησε σε ένα πολυτελές και φιλόξενο -άψογα ανακαινισμένο- εσωτερικό που περιλαμβάνει εκπληκτικές σουίτες, ένα μπαρ που προσελκύει συνεχώς θετικές κριτικές και μια όμορφη νέα πισίνα.

Καλύτερο ξενοδοχείο Πρεσβευτής Virtuoso Ambassador: Ένα στέλεχος (εκτός από γενικός διευθυντής ή διευθύνων σύμβουλος) που ενσωματώνει το ήθος του Virtuoso.

Νικητής: Andrea Filippi, Belmond

Ξενοδόχος της Χρονιάς: Ένας έμπειρος μάνατζερ που επιδεικνύει απαράμιλλη ηγεσία και όραμα, ασταμάτητο πάθος για τη βιομηχανία, αφοσίωση στους ταξιδιωτικούς συμβούλους της Virtuoso και εκτίμηση για τις λεπτομέρειες.

Νικητής: Patrizio Cipollini, Ξενοδοχείο Four Seasons Firenze, Φλωρεντία, Ιταλία