Photographer: Isha Shah
Location: Amby Valley
Square footage: 5000 sq. ft
Unique features or interesting aspects of the project: Upcycled House

Ανάμεσα σε πολλά σπίτια, ένα όμορφο μπανγκαλόου επανασχεδιάστηκε και ανακαινίστηκε στα καλύτερά του, από τους KNS Architects σε ένα τεράστιο οικόπεδο.

Η πρόκληση ήταν να βελτιστοποιηθεί η χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Το Upcycle House είναι ένα έργο, που στοχεύει στην έκθεση πιθανών μειώσεων εκπομπών άνθρακα μέσω της χρήσης ανακυκλωμένων και ανακυκλωμένων δομικών υλικών. Στην περίπτωση αυτού του έργου, η μείωση ήταν 86% σε σύγκριση με τα στοιχεία αναφοράς.

Το ακίνητο έχει σχεδιαστεί με αθόρυβο χρωματικό ουρανό, γήινους τόνους που ταιριάζουν με το εξωτερικό.

Κάθε γωνιά του χώρου είναι καλά μελετημένη και σχεδιασμένη. Ο φωτισμός κοντά στο φαγητό είναι ένα βασικό φωτιστικό που πήρε την έμφαση από την εκτεθειμένη καλωδίωση που έγινε πολύ προσεκτικά για να ταιριάζει με τη γλώσσα του γενικότερου περιβάλλοντος. Η οροφή χαρακτηρίζεται από έμμεσο φως, ενώ δεν έχει τοποθετηθεί κανένα άμεσο φως, στην πολύχρωμη οροφή. Ο φωτισμός για τη σκάλα γίνεται επίσης με σύνεση.
Οι καρέκλες και οι καναπέδες επαναχρησιμοποιούνται από το προγονικό τους σπίτι. Κάθονται καλά (κυριολεκτικά) με το σχέδιο, με μια ελαφριά απόχρωση μπλε και πορτοκαλί στην ταπετσαρία που ταιριάζει απόλυτα με το γενικότερο design.

Επιπλέον, το ακίνητο είναι βαμμένο σε ένα χρώμα από το εξωτερικό, εκτός από τη βεράντα που είναι μαύρου χρώματος. Αυτό έγινε για να ενισχύσει την αίσθηση της εισόδου σε ένα σπίτι και να δώσει μια αίσθηση μεγαλείου. Τα πράσινα έξω και οι γήινες αποχρώσεις μέσα δημιούργησαν μια τέλεια συγχώνευση εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού.
Ουσιαστικά, ο χώρος σχεδιάστηκε έχοντας κατά νου την άνεση και την κομψότητα. Η μέτρια πολυτέλεια, οι καθαρές γραμμές και η χρήση εξαιρετικών υλικών και αντικειμένων ήταν οι βασικοί παράγοντες για τον σχεδιασμό αυτού του χώρου.