Στα τέλη του Μάρτη, άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης με το όνομα Under. Το όνομα, φυσικά και, αντιπροσωπεύει την ιδιότητα του εστιατορίου αφού είναι μερικώς βυθισμένο στη Βόρεια Θάλασσα. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της νορβηγικής ακτογραμμής, όπου συναντώνται οι θύελλες από το βορρά και το νότο, το έργο βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία. Τα θαλάσσια είδη ευδοκιμούν εδώ στα υφάλμυρα νερά για να παράγουν μια φυσική αφθονία στη βιοποικιλότητα.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει περισσότερες από 7.000 κρατήσεις, με τους επισκέπτες του να θαυμάζουν τόσο τις γεύσεις όσο και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Under. Η αρχιτεκτονική του εστιατορίου σχεδιάστηκε από τη νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρία Snoehetta. Το εστιατόριο που σχεδιάστηκε από το Snøhetta λειτουργεί επίσης ως ερευνητικό κέντρο για τη θαλάσσια ζωή, παρέχοντας ένα αφιέρωμα στην άγρια ​​πανίδα της θάλασσας και στις βραχώδεις ακτές της νότιας άκρης της Νορβηγίας.

Η μονολιθική μορφή μήκους 34 μέτρων του κτιρίου διαρρηγνύει την επιφάνεια του νερού για να ξεκουραστεί απευθείας στο βυθό της θάλασσας πέντε μέτρα πιο κάτω. Η δομή έχει σχεδιαστεί ώστε να ενσωματώνεται πλήρως στο θαλάσσιο περιβάλλον της με την πάροδο του χρόνου, καθώς η τραχύτητα του σκυροδέματος θα λειτουργήσει ως τεχνητός ύφαλος. Με τα χοντρά τοιχώματα από σκυρόδεμα που κείτονται στην ακτογραμμή, η δομή είναι κατασκευασμένη έτσι ώστε να αντέχει την πίεση από τις δύσκολες συνθήκες της θάλασσας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το εντυπωσιακό αυτό εστιατόριο που κλέβει τις εντυπώσεις και προστίθεται στην πολύ μικρή λίστα των υποβρύχιων εστιατορίων παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα εδώ: Under: Το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο της Ευρώπης

 

ΠΗΓΗ: