Το Sextantio Le Grotte della Civita στην πόλη Ματέρα της Νότιας Ιταλίας, αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην περιοχή sassi, που σημαίνει πέτρινος οικισμός. Πρόκειται για μία εκπληκτική ιστορική περιοχή, που χαρακτηρίζεται από βραχώδεις σπηλιές, που κατοικήθηκαν τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του πενήντα.

Το Sextantio Le Grotte della Civita αποτελεί έργο μεγάλης πολιτιστικής σημασίας, που δημιουργήθηκε για να προσφέρει μία εναλλακτική εμπειρία φιλοξενίας, που δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί με την παραδοσιακή κατάταξη των “αστεριών”, προσφέροντας μία διαφορετική, θα λέγαμε, πολυτέλεια, που ξεφεύγει από τα τυπικά πλαίσια.

       

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο, που και οι New York Times και ο οδηγός Tatler του Conde Nast τοποθετούν το ξενοδοχείο ανάμεσα στα ομορφότερα ξενοδοχεία στον πλανήτη, καθώς όπως αναφέρουν προσφέρει μία “πολυτέλεια συναισθημάτων”.

       

Το boutique ξενοδοχείο διαθέτει 18 δωμάτια, απλά διακοσμημένα με λιτή επίπλωση, κεριά και ρομαντική ατμόσφαιρα, που ταξιδεύει τον επισκέπτη σε άλλες εποχές.

     

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide:
Διαβάστε το Hotel Design No 21, Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων!

ΠΗΓΗ: