Ο Arnaud Zannier, ο δημιουργός των Zannier Hotels, δεν εφησυχάζεται ποτέ, αφού πρόσφατα έστρεψε το ενδιαφέρον του στη Namibia. Όπως σε όλα τα ξενοδοχεία των Zannier Hotels, η φιλοσοφία παραμένει ίδια και συνδυάζει το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την προσιτή πολυτέλεια και την ικανοποίηση και των πιο απαιτητικών επισκεπτών.

omaanda

Το νέο αυτό κατάλυμα, το Omaanda, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2018 και προσφέρει θέα 360 μοιρών στις αφρικανικές πεδιάδες και τη σαβάνα.

Η Zannier Hotels καλεί τους επισκέπτες της να επιστρέψουν για λίγο στη φύση, στην πηγή της ζωής, και να ζήσουν τη φύση στην άγρια και ακατέργαστη μορφή της.

omaanda    omaanda

Ακολουθώντας, τις τοπικές παραδόσεις, το ξενοδοχειακό συγκρότημα μοιάζει με έναν παραδοσιακό οικισμό, και περιτριγυρίζεται από έναν ξύλινο φράχτη που ονομάζεται “kraal”. Το “boma” είναι ο κοινόχρηστος χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να συγκεντρώνονται όλοι μαζί, όπως έκαναν οι άνθρωποι της περιοχής πολλά χρόνια πριν.

omaanda

Όλοι οι χώροι έχουν δημιουργηθεί ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές πρακτικές. Αναλυτικότερα, όλα τα κτίσματα είναι κυκλικά και έχουν χτιστεί από φυσικό πηλό, ενώ η στέγη αποτελείται από άχυρα.

Η εσωτερική διακόσμηση αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό από κομμάτια αντίκες, που προέρχονται από την περιοχή, ενώ προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Το design, κατά κύριο λόγο, αποτελείται, από καμπύλες, ευθείες και καθαρές γραμμές, διαφορετικά σχήματα και είδη ξύλου και ζεστά χρώματα που παραπέμπουν στην φύση. Όλα αυτά δημιουργούν ένα οικείο κλίμα, που χαλαρώνει τον επισκέπτη.

Tο κατάλυμα αποτελείται από δέκα καλύβες (οκτώ από

60 τ.μ. με ένα δίκλινο δωμάτιο και δύο από 120 τ.μ. με δύο δίκλινα δωμάτια και ένα σαλόνι). Όλες οι καλύβες είναι εξοπλισμένες με τη μέγιστη άνεση. Από τη μεγάλη ιδιωτική βεράντα τους, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την υπέροχη θέα, που εκτείνεται στα μακρινά βουνά.omaanda

Κάθε καλύβα είναι καλυμμένη με μία χειροποίητη στέγη. Η διακόσμηση κάθε καλύβας αποτελείται από αντίκες που προέρχονται από τη Ναμίμπια και τις γειτονικές χώρες.

Τα σχέδια, οι υφές, τα υλικά και τα χρώματα προσκαλούν με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη φύση στο εσωτερικό.

Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα πολυτελές αλλά άγριο καταφύγιο. Το χωριό – resort είναι εξοπλισμένο με ανέσεις υψηλής ποιότητας, ενώ είναι πραγματικά ενσωματωμένο στο μαγευτικό φυσικό τοπίο που το περιβάλλει, διαθέτοντας ένα ντεκόρ, που εμπνέεται άμεσα από τις παραδόσεις της φυλής Owambo.

omaanda   omaanda      omaanda

Πρωί, μεσημέρι και βράδυ, το εστιατόριο Ambo Delights, σε μια φιλόξενη διακόσμηση, προσφέρει μια κουζίνα εμπνευσμένη από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα. Μια τεράστια ανοιχτή φωτιά προσθέτει ιδιαίτερη γοητεία στην ατμόσφαιρα, ενώ το μπαρ στην άκρη της θερμαινόμενης πισίνας, έχει θέα στη σαβάνα.

Μια υπέροχη boutique, καθώς και ένα σπα, που αποτελείται από δύο δίκλινα δωμάτια, προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία, να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

omaanda

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide – Φθινόπωρο 2018

– Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων –

Διαβάστε ολόκληρο το Hotel Design No 23:

https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-magazine/hotel-design-magazine-and-guide-no-23/