Περιλαμβάνοντας την Αθήνα από το 1987, ο Οδηγός MICHELIN αποκάλυψε τη νέα του επιλογή για την ελληνική πρωτεύουσα, με νέα αστέρια MICHELIN αλλάζοντας λίγο το τοπίο στην Αθηναϊκή γαστρονομική σκηνή.

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με 2 αστέρια MICHELIN καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά.

Αναλυτικά τα εστιατόρια:

  1. Delta (2 αστέρια)
  2. Hytra (1 αστέρι)
  3. CTC (1 αστέρι)
  4. Varoulko (1 αστέρι)
  5. The Zillers (1 αστέρι)
  6. Σπονδή (1 αστέρι)
  7. Soil (1 αστέρι)
  8. Botrini’s (1 αστέρι)
  9. Pelagos (1 αστέρι)

Το Delta ξεχωρίζει με τη συναρπαστική avant-garde αισθητική του, στην καρδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γι αυτόν τον λόγο και κέρδισε 2 αστέρια του Οδηγού φτάνοντας στην κορυφή.

Ανάμεσα στα παραπάνω εστιατόρια, 2 νέα εστιατόρια έλαβαν από ένα αστέρι MICHELIN. Συγκεκριμένα, το Soil, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Παγκρατίου και το The Zillers, το οποίο βρίσκεται στην ταράτσα του Zillers Boutique Hotel με εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη και στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Τα εστιατόρια Botrini’s, CTC, Hytra, Pelagos και Varoulko Seaside, διατηρούν για ακόμη μια χρονιά τη διάκρισή τους, ενώ η επί χρόνια διακεκριμένη Σπονδή χάνει το ένα από τα δύο της αστέρια.