Interior Designer:
SMART INTERIORS,
Αγγελική Αμπελίωτη

Στον πανέμορφο κοσμοπολίτικο οικισμό της Σαντορίνης, στην Οία, το ξενοδοχείο Maregio Suites διαθέτει εννέα υπόσκαφες σουίτες σχεδιασμένες με απέριττες και λιτές γραμμές. Κάθε σουίτα είναι στραμμένη προς την μαγευτική θέα της θάλασσας και σε συνδυασμό με την πολυτέλεια και την άνεση, που αποπνέει, καταφέρνει να αιχμαλωτίζει την προσοχή.

Κοινό όραμα αποτέλεσε για τους ιδιοκτήτες και την υπεύθυνη αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων και διακόσμησης Αγγελική Αμπελιώτη, επικεφαλής του γραφείου Smart Interiors, η δημιουργία ενός ήρεμου άνετου καταφύγιου, το οποίο να εναρμονίζεται στο γαλήνιο παραδοσιακό και φυσικό περιβάλλον του.

Η αρμονία του ξενοδοχείου προέκυψε από τον τρόπο ένταξης του στο φυσικό τοπίο και την σύγχρονη μορφολογία που συνδυάστηκε όμως με στοιχεία της τοπικής παράδοσης του νησιού.

Επίσης αποπνέει ποιοτική χαλάρωση ως αποτέλεσμα της σύνθεσης όγκων και υλικών βασισμένων στην αιγαιοπελαγίτικη λιτότητα και στην επιλογή των χρωμάτων και μοτίβων, που ισορροπούν μεταξύ της αυθεντικότητας του νησιού και την ανάγκη για σύγχρονη οπτική φυγή.

Από κάθε άνοιγμα του ξενοδοχείου, είτε πόρτα, είτε παράθυρο, είναι άμεση η θέαση προς το ηλιοβασίλεμα και την Καλντέρα. Τα ειδυλλιακά σκηνικά συμπληρώνουν την λεπτή αισθητική της κάθε σουίτας και δίνουν έμπνευση για την επικράτηση της μεσογειακής ατμόσφαιρας.

Με μία λέξη, οι σουίτες αυτές αβίαστα θα χαρακτηρίζονταν ως «φωτεινές», γεγονός που ασκεί την επιρροή του από την προσωπικότητα του παππού του ιδιοκτήτη, εξ ου και η τελική ονομασία του ξενοδοχείου Maregio Suites by Foteinos.

Οι 9 υπόσκαφες σουίτες κινούνται σε λευκούς τόνους με πινελιές γαλάζιου, μπεζ και γκρι, τόσο στα δάπεδα όσο και στις επιφάνειες των τοίχων και των επίπλων, με σκοπό τη δημιουργία μιας καθαρής νησιώτικης αύρας.

Ενώ, η ζωντάνια και η αντίθεση, επιτυγχάνεται από τις πολύχρωμες διακοσμητικές πινελιές με διαφορετικές αποχρώσεις σε κάθε σουίτα, ώστε κάθε μία να είναι διαφορετική. Ιδιαίτερο κομμάτι αποτελούν τα τζακούζι υδρομασάζ μέσα στα δωμάτια, που συμπληρώνουν τις δυνατότητες χαλάρωσης που προσφέρονται.

Αποφεύγοντας την τυποποίηση, βασική προϋπόθεση για την επίπλωση, αναδεικνύεται η απλότητα του σχεδιασμού, που προσδίδει στην συνολικά σχεδιαστική λιτότητα.

Η εσωτερική διακόσμηση που συναντάται -συνολικά- δείχνει την επιστροφή στο απέριττο, στο βασικό, στην αρχή, στο αναγκαίο. Αυτή η καθαρότητα θεωρείται η υπέρτατη πολυτέλεια.

Ο φωτισμός αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο της γενικής σύνθεσης, με ειδικά σχεδιασμένα φωτιστικά και κρυφούς φωτισμούς από το Smart Interiors, με διαφορετικές εντάσεις και ποιότητες το καθένα, ώστε να συντελούν στη δημιουργία ενός φιλικού και χαλαρού περιβάλλοντος.

Κατόπιν της κατεύθυνσης, που δόθηκε από τους ιδιοκτήτες για το έργο, μελετήθηκε και σχεδιάστηκε προσεχτικά ένα χειροποίητο, ήσυχο, ζεστό και οικείο περιβάλλον φιλοξενίας, που συνομιλεί με το φυσικό τοπίο γύρω του και ταυτόχρονα απαντά στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη.

Ένα περιβάλλον που κρατά μακριά τις αρνητικές σκέψεις της καθημερινότητας, ένας χώρος διαμορφωμένος σαν από όνειρο. Το Maregio Suites by Foteinos υποδέχεται τους φιλοξενούμενους με τη σκέψη ότι θα έχουν το πλέον κατάλληλο περιβάλλον, για να ονειρεύονται, να χαλαρώνουν και να αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide:
Διαβάστε το Hotel Design No 21, Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων!