Ρωτήστε τους περισσότερους νέους γονείς τι θέλουν περισσότερο. Οι απαντήσεις τους θα αφορούν βοήθεια με το μωρό, προετοιμασμένα γεύματα ή έναν καλό ύπνο.


Στο Kai Suites, ένα πολυτελές ξενοδοχείο για μητέρες μετά τον τοκετό στη Σιγκαπούρη, μπορούν να πάρουν όλα αυτά τα πράγματα – με κάποιο κόστος.
Το ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται σε ένα σημείο κοντά σε μαιευτήριο, προσφέρει διαμονή δύο εβδομάδων με κόστος που ξεκινά από 13.650 $.

Οι μέλλοντες γονείς κάνουν συνήθως κράτηση για το δωμάτιό τους μόλις 6-8 εβδομάδες από την εκτιμώμενη ημερομηνία της γέννας. Μόλις η μητέρα και το μωρό αποδεχτούν να φύγουν από το νοσοκομείο, μια νοσοκόμα θα τους συναντήσει στην έξοδο, θα τους βάλει σε λιμουζίνα και θα τους συνοδεύσει στο Kai Suites για να εγκατασταθούν.

Η όλη διαδικασία είναι παρόμοια με την είσοδο σε πολυτελή all-inclusive, αλλά με περισσότερο ιατρικό προσωπικό.

Μέχρι στιγμής, σχεδόν όλοι οι επισκέπτες ήταν ντόπιοι, από τη Σιγκαπούρη, κάτι που αναμένεται κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας – αλλά ο Kwee, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ελπίζει να προσελκύσει μια διεθνή πελατεία στο μέλλον.

Το Kai Suites διαθέτει 18 ιδιωτικές σουίτες και ενώ οι εκτεταμένες οικογένειες είναι ευπρόσδεκτες να έρθουν και να επισκεφθούν, μόνο οι σύντροφοι και οι σύζυγοι ενθαρρύνονται να μείνουν τη νύχτα – το καλύτερο για οικογενειακούς δεσμούς.

Ένα άλλο αίτημα από νέους γονείς είναι ότι θέλουν να συναντήσουν άλλους ανθρώπους που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Το Kai Suites έχει δημιουργήσει κοινόχρηστους χώρους όπου οι επισκέπτες μπορούν να συναντηθούν μεταξύ τους – φυσικά, μεταξύ μασάζ, επισκέψεων γιατρών και απογευματινών ύπνων.

Ενώ αυτό το ξενοδοχείο μετά τον τοκετό είναι μια νέα ιδέα στη Σιγκαπούρη, η πρακτική έχει πλούσια ιστορία σε όλη την Ασία. Στην Κίνα η έννοια του zuo yue zi, ή η καθιέρωση του κύκλου του φεγγαριού, εξακολουθεί να εφαρμόζεται ευρέως.

     
Κατά τη διάρκεια αυτού του πρώτου μήνα μετά τον τοκετό, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει, συχνά φροντίζονται από τις οικογένειές τους με συγκεκριμένους τρόπους, ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και ενέργεια για να φροντίσουν τον εαυτό τους και τα βρέφη τους.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την κατανάλωση ειδικών τσαγιών και την κατανάλωση υγιεινών τροφών που βοηθούν στην αποκατάσταση του σώματός τους και στην επαναφορά των επιπέδων σιδήρου.

Άλλα κέντρα, όπως η Nadora στη μαλαισιανή πολιτεία Selangor και το Gem Care στην Ταϊπέι, συνδυάζουν σύγχρονες ανέσεις ξενοδοχείου με παραδοσιακές πρακτικές.

Το Kai Suites φαίνεται να ασκεί τον συνδυασμό παραδοσιακής φροντίδας και σύγχρονου καπιταλισμού.
Παρόλο που το ξενοδοχείο άνοιξε μόνο τον Νοέμβριο του 2020, ο ιδιοκτήτης κοιτάζει ήδη το μέλλον. Σκοπεύει να επεκτείνει το εμπορικό σήμα λανσάροντας μια σειρά τροφίμων, παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής (TCM) και προϊόντων υγείας και ομορφιάς που στοχεύουν σε νέες μητέρες.