Για να θεωρείται ένα ξενοδοχείο “Boutique”, πρέπει αρχικά να έχει ένα όραμα, που να αντικατοπτρίζεται στο concept του σχεδιασμού του ξενοδοχείου και να διαπερνά όλες τις πτυχές τις λειτουργίας του, δηλαδή τα δωμάτια και τους χώρους εστίασης και αναψυχής.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της κατηγορίας boutique hotel αποτελεί το ξενοδοχείο Hotel du Continent, το οποίο βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Παρισιού. Συνδυάζει την ιστορικότητα του κτιρίου με τη δημιουργικότητα, και το θέμα το οποίο αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους είναι τα ταξίδια σε όλον τον κόσμο, και συγκεκριμένα στις 5 ηπείρους.

     

Δωμάτια αφιερωμένα στην Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και επιπλέον τους πόλους της γης, διακοσμούνται με ανάλογους χάρτες, στοιχεία της φύσης και φυσικά χρώματα, που ταξιδεύουν τους επισκέπτες και στο πιο μακρινό μέρος…

Ο Christian Lacroix -που υλοποίησε το έργο- κατάφερε να φέρει στη ζωή έναν κόσμο λαϊκής τέχνης και φαντασίας.

     

Από τη στιγμή, που ο επισκέπτης θα μπει στο χώρο του ξενοδοχείου, θα αντικρίσει τα 6 αυτά θέματα, να διαπερνούν και την πιο μικρή λεπτομέρεια, και να συνδυάζονται μοναδικά με τα λαμπερά χρώματα και τις εξωτικές ταπετσαρίες, τα έπιπλα, τις γκραβούρες και τα κεντητά υφάσματα.

Όλο αυτό το ταξίδι συνεχίζεται και στους κοινόχρηστους χώρους με τα ζωντανά – φυσικά χρώματα. Τα δωμάτια, στο ίδιο μήκος κύματος, δημιουργούν μια αίσθηση ταξιδιού, όχι μόνο σε όλον τον κόσμο, αλλά και σε παλαιότερες εποχές, αφού οι ταπετσαρίες στους τοίχους -με τον αντίστοιχο χάρτη- θυμίζουν άλλοτε 17ο αιώνα, και άλλοτε τα ιδιαίτερα φλοράλ σχέδια της δεκαετίας του ‘40.

      

Επιπλέον, κάθε δωμάτιο, πέραν του χάρτη της περιοχής στην οποία είναι αφιερωμένο, διακοσμείται και με τα ιδιαίτερα παραδοσιακά στοιχεία της ηπείρου, όπως διαφορετικά υφάσματα, χρώματα, φυτά και λουλούδια.

     

Η παρουσίαση του Hotel du Continent αποτελεί μέρος του άρθρου: Οι 3 συνιστώσες ενός Boutique Hotel

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide:
Διαβάστε το Hotel Design No 21, Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων!