Το ξενοδοχείο Fingal, είναι πλέον ανοιχτό, και αποτελεί την πιο νέα και μοναδική προσθήκη στη σκηνή των ξενοδοχείων της Σκωτίας, ενώ αποτελεί “οικογένεια” του The Royal Yacht Britannia. Αυτή η ανάπτυξη £5 εκατομμυρίων ενός πρώην σκάφους θα προσφέρει 23 όμορφες καμπίνες, τραπεζαρία και χώρο διασκέδασης, μόνιμα εγκατεστημένο στο ιστορικό λιμάνι του Λίνθι του Εδιμβούργου.

Όλες οι καμπίνες του Fingal έχουν πάρει το όνομά τους από φάρους του Stevenson, εμπνευσμένες από την πλούσια ναυτική κληρονομιά της περιοχής. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα  σε μια πολυτελή καμπίνα με ιδιωτικό κατάστρωμα, μια καμπίνα διπλής όψης με άνετο καθιστικό ή την εκπληκτική σουίτα Skerryvore με εκτεταμένο υπαίθριο χώρο για να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν.

Η προσεγμένη σχεδίαση προσφέρει τις υψηλότερες προδιαγραφές χειροτεχνίας και φινιρίσματος, με ναυτικές πινελιές και γυαλισμένο ξύλο. Τα υπέροχα σκωτσέζικα δέρματα και τα ωραιότερα κλινοσκεπάσματα είναι σε μοναδικούς χρωματικούς τόνους, εμπνευσμένους από το ταξίδι του Fingal.

Η πλοήγηση του πλοίου είχε ξεκινήσει το 1963, ενώ το Fingal ήταν το τελευταίο πλοίο που κατασκευάστηκε από την αριστοκρατική εταιρεία κατασκευής πλοίων Blythswood στη Γλασκώβη. Έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της υπηρεσίας του έξω από τον Oban, συμβάλλοντας στη διατήρηση των φάρων και τη μεταφορά επισκεπτών, του εξοπλισμού και των προμηθειών τους σε ορισμένες από τις πιο επικίνδυνες θέσεις στη Σκωτία. Το Fingal, πρωτογενώς, καταχωρήθηκε στο Leith και τώρα επέστρεψε στο σπίτι του, στη ζωντανή προκυμαία του Εδιμβούργου, το μεγαλύτερο λιμάνι βαθέων υδάτων στη Σκωτία.

ΠΗΓΗ: