Το ELIVI SKIATHOS αποχαιρετά το καλοκαίρι του 2021 με τον καλύτερο τρόπο αφού το Condé Nast Traveller ανακοίνωσε ότι το resort κατατάσσεται στα 10 καλύτερα resort της Ελλάδας (7η θέση στην κατάταξη) ενώ ο απολογισμός της σεζόν έκλεισε με θετικό πρόσημο, αγγίζοντας τα νούμερα του 2019. Αναμενόμενα, ο Αύγουστος ήταν η πιο αποδοτική περίοδος, με την υψηλότερη πληρότητα, με τον Ιούλιο να είναι μήνας που λειτούργησε σε κανονικούς ρυθμούς και το Σεπτέμβριο να ακολουθεί δυναμικά.

Και τη φετινή χρονιά, η ελληνική αγορά υπήρξε σημαντικός αρωγός για το ξενοδοχείο, αφού οι εγχώριες κρατήσεις κυριάρχησαν όλους τους μήνες της τουριστικής περιόδου. Δεν ήταν λίγοι οι Έλληνες επισκέπτες που επέλεξαν τo ELIVI για διαμονή στις βίλλες και τις σουίτες υψηλών προδιαγραφών, λόγω της μοναδικής τους τοποθεσίας μπροστά στη θάλασσα, αλλά και για να απολαύσουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει το ξενοδοχείο. Σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας από το ελληνικό κοινό έπαιξε και η προσθήκη της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης από την Θεσσαλονίκη, αφού εξυπηρέτησε το αυξημένο ενδιαφέρον από επισκέπτες της Βόρειας Ελλάδας.

Η Λένα Βελισσαρίδου, Commercial Director του ELIVI SKIATHOS, αναφέρει: «Η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα αποδοτική παρ’ότι χρειάστηκε να διαχειριστούμε προκλήσεις όπως η καθυστερημένη έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, και η σημαντική δυσκολία στην εύρεση προσωπικού. Η προσέλκυση νέων αγορών όμως, άνοιξε για εμάς νέους ορίζοντες, τους οποίους αξιοποιούμε στη στρατηγική μας για την ερχόμενη χρονιά. Βλέπουμε ήδη έντονη κινητικότητα για το 2022, τόσο από την Αγγλία όσο και από τις Σκανδιναβικές και τις Γερμανόφωνες χώρες. Βασικός στόχος μας παραμένει πάντα η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών στους πελάτες μας». 

Η Βρετανία, που μέχρι πρότινος ήταν και η βασική αγορά της Σκιάθου και κατ’ επέκταση και του ELIVI SKIATHOS, ήρθε δεύτερη, με μειωμένο ενδιαφέρον σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω των αυστηρών μέτρων και των εγχώριων ταξιδιωτικών περιορισμών. Ωστόσο, αγορές όπως η Ρουμανία και η Αυστρία, κατάφεραν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό το κενό που άφησε πίσω της. Σημαντικό ήταν και το ενδιαφέρον από αγορές όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η  Σερβία, η Γαλλία και η Κύπρος.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το προφίλ επισκεπτών του ξενοδοχείου, το οποίο προτίμησαν τον Αύγουστο επισκέπτες νεότερων ηλικιών και οικογένειες, για πιο έντονες εμπειρίες και διασκέδαση.  Η αρχή και το τέλος της σεζόν ήταν η εποχή για τους επισκέπτες μεγαλύτερης ηλικίας που απόλαυσαν πιο ήρεμες διακοπές, ενώ ιδιαίτερα έντονο ήταν τη φετινή χρονιά και το ενδιαφέρον για  εταιρικές εκδηλώσεις και γαμήλιες δεξιώσεις. Τόσο η τοποθεσία όσο και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον του ELIVI SKIATHOS, σε συνδυασμό με την ευρεία ποικιλία εμπειριών και την ανατρεπτική εμπειρία που προσφέρει το συγκρότημα, το τοποθετούν στην κορυφή των προτιμήσεων για τους επισκέπτες του νησιού.

Η Βιβή Ναθαναηλίδου, Managing Director του ELIVI SKIATHOS, συμπληρώνει: «Η διετία της πανδημίας έχει δημιουργήσει ένα ευρύτερο κλίμα αστάθειας στον διεθνή τουρισμό, απαιτώντας προσαρμοστικότητα και γρήγορα αντανακλαστικά, ειδικότερα από τις επιχειρήσεις που βασίζουν τη βιωσιμότητά τους στις μετακινήσεις. Το ELIVI SKIATHOS συνεχίζει να στέκεται με ανθεκτικότητα και επιμονή απέναντι στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες, προσελκύοντας συνεχώς υψηλού επιπέδου επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο και συνεισφέροντας ενεργά στην ελληνική οικονομία και την αναβάθμιση του τοπικού τουριστικού προϊόντος. Η κατάταξη στα 10 κορυφαία resort στην Ελλάδα, από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveller, αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που παρέχουμε και της απόλυτης εμπειρίας διακοπών που απολαμβάνουν οι επισκέπτες».