Το κτίριο χτίστηκε το 1896 για τον Dr. Vilmos Tauffer, πρωτοπόρο ιατρό, ο οποίος εκτέλεσε την πρώτη ‘σύγχρονη’ καισαρική το 1890. Εκείνη την εποχή, το κτίριο φιλοξένησε μία από τις καλύτερες και πληρέστερες ιατρικές βιβλιοθήκες της χώρας.

 

Το κτίριο επιβίωσε τις καταστροφές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, την Ουγγρική εξέγερση του 1956 και τα πενήντα χρόνια παραμέλησης και κακής συντήρησης που ακολούθησαν.

Πριν από τη μετατροπή της σε boutique ξενοδοχείο το 2009, οι ιδρυτές William Clothier και Peter Grundberg κατοικούσαν στην ιδιοκτησία, μαζί με καλλιτέχνες φίλους τους, διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις και δείπνα.

 Brody

Ονομάστηκε Brody, από τον Ούγγρο συγγραφέα, Σάντορ Μπρόντι, που το σπίτι του βρισκόταν στον ίδιο δρόμο με το κτίριο. Το Brody House παραμένει έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, ακολουθώντας διάφορες αποκαταστάσεις από την έναρξή του, το 2009.

Τα – μοναδικά σχεδιασμένα – 11 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένα με έργα τέχνης και χειροποίητα έπιπλα.

Κάθε ένα από τα δωμάτια, στο βραβευμένο boutique ξενοδοχείο Brody House, έχει πάρει το όνομά του από έναν καλλιτέχνη, που είτε είχε το στούντιο του στο Brody House, είτε συνεργάστηκε με τον όμιλο (Brody House).

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Autumn 2019!

Διαβάστε εδώ το τεύχος!