Ο Bansky είναι ένας καλλιτέχνης που στα έργα τέχνης του πάντα δίνει ένα κοινωνικό περιεχόμενο, και το ίδιο έκανε και σε αυτά που πλέον στολίζουν το μοναδικό ξενοδοχείο Walled Off Hotel στην Παλαιστίνη, και συγκεκριμένα στη Βηθλεέμ.

Ο καλλιτέχνης αυτός κατάφερε να μετατρέψει ένα ξενοδοχείο σε ένα μουσείο τέχνης που αγγίζει τον επισκέπτη και τον ευαισθητοποιεί. Στην πραγματικότητα δεν είναι ένα κλασικό ξενοδοχείο, αφού σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει μια μαγευτική θέα, αλλά είναι ένα αντιπολεμικό ξενοδοχείο. Η θέα βλέπει κατευθείαν σε ένα ακόμη τείχος της ντροπής, που χωρίζει την Παλαιστίνη από το Ισραήλ. Είναι μόλις 9 δωματίων και η διανυκτέρευση ξεκινά από τα 30 δολάρια τη βραδιά.

Μέσω των έργων του Bansky, που υπάρχουν σε όλους τους χώρους στην πραγματικότητα ο επισκέπτης περιηγείται στην όλη ιστορία αλλά και την παρούσα κατάσταση της περιοχής. Συγκεκριμένα, σε ένα υπνοδωμάτιο, ένα από τα έργα δείχνει έναν Ισραηλινό και έναν Παλαιστίνιο να παίζουν μαξιλαροπόλεμο. Σε ένα άλλο έργο κάμερες παρακολούθησης έχουν αναρτηθεί ως κυνηγετικά τρόπαια.

Με λίγα λόγια, στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να πει την ιστορία αυτού του τείχους από κάθε οπτική γωνία. Μάλιστα μέσα στον χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει και gallery έργων παλαιστίνιων καλλιτεχνών και για αυτόν τον λόγο ο επισκέπτης πρέπει να δώσει μια προκαταβολή της τάξης των 1.000 δολαρίων ως εγγύηση , ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτά τα έργα δεν θα κλαπούν ή καταστραφούν.

ΠΗΓΗ: