Στην κορυφή ενός λόφου πάνω από τα όμορφα τοπία του Πόρτο Χέλι, το Amanzoe δημιουργεί ένα από τα διάσημα θέρετρα του. Η φιλοσοφία του Amanzoe δίνει μεγάλο σεβασμό στα μέρη όπου βρίσκονται τα θέρετρα, θέλοντας οι επισκέπτες να αισθάνονται ότι είναι “εκεί” παρά “οπουδήποτε”.

Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία  αρχιτεκτονικής τοπίου της ομάδας design, η οποία πρέπει να συνεργάζεται και να ενισχύει το υπάρχον τοπίο αντί να δημιουργεί μια ετεροτοπία.

Ο σχεδιασμός του τοπίου αναγνωρίζει τα στοιχεία του υπάρχοντος τοπίου: τα πευκοδάση, η αρωματική βλάστηση της μακιάς και της φρύγανας, οι μεγάλες παλιές ελιές και χαρουπιές, οι αμπελώνες, τα σιτάρια και οι πέτρινοι γεωργικοί τοίχοι. Αυτά τα στοιχεία επαναχρησιμοποιούνται στο θέρετρο για να σχηματίσουν διάφορες ποιότητες, από εκλεπτυσμένες έως άγριες, και παρέχουν μια πληθώρα αισθήσεων και μια αίσθηση ότι κάποιος είναι «μέσα» στο τοπίο, μέρος του, αντί να το κοιτάζει από μια απόσταση.

 

Αυτές οι τεχνικές παρέχουν όχι μόνο ένα όμορφο τοπίο που ανήκει στην περιοχή, αλλά και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη: διατηρείται η τοπική βιοποικιλότητα και η ιστορία του τοπίου, ελαχιστοποιείται η χρήση του νερού και η ανάγκη για φυτοφάρμακα και χημικά και η επαναχρησιμοποίηση των ανασκαφών γη για να σχηματίσει τοίχους, επιφάνειες δρόμου, βότσαλα και χώμα για φύτευση μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει το νέο θέρετρο με τα υλικά και τις αισθήσεις του γύρω τοπίου.

Πηγή: doxiadisplus.com