Χρυσοί Σκούφοι 2018: Ποια εστιατόρια της Ελλάδας βραβεύτηκαν
Οι Χρυσοί Σκούφοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ. Μεγάλος νικητής της βραδιάς των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, αναδείχθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι, καθώς απέσπασε τη μεγαλύτερη διάκριση, με βαθμολογία 17/20 και δύο Χρυσούς Σκούφους για το εστιατόριο Etrusco που διατηρεί στην Κέρκυρα. Επίσης, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία 16/20 και έναν Χρυσό Σκούφο για το Botrini’s που διατηρεί στο Χαλάνδρι, αλλά και 15,5/20 και έναν Χρυσό Σκούφο ως σεφ του Fresco στο Sani Resort.
Οι διακρίσεις:
Etrusco, Κέρκυρα: 17/20
Funky Gourmet, Αττική: 16,5/20
Bortini’s, Αττική: 16/20
Σπονδή, Αττική: 16/20
Varoulko Seaside, Αττική: 16/20
Fresco, Μακεδονία, Σάνη: 15,5/20
Matsuhisa Mykonos, Μύκονος: 15,5/20
Ocean Restaurant, Κρήτη, Άγ. Νικόλαος: 15,5/20
Squirell, Μακεδονία, Νικήτη: 15,5/20
Treehouse, Μακεδονία, Βουρβουρού: 15,5/20
Tudor Hall, Αττική: 15,5/20
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη: 15/20
Calypso, Κρήτη, Ελούντα: 15/20
CTC, Αττική: 15/20
GB Roof Garden, Αττική: 15/20
Hytra, Αττική: 15/20
Κουκούμαυλος, Φηρά, Σαντορίνη: 15/20
Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη: 15/20
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος: 15/20
Ντομάτα, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Patio, Βουλιαγμένη, Αττική: 15/20
Premiere, Αττική: 15/20
Σελήνη, Κυκλάδες, Σαντορίνη, Πύργος: 15/20
Water Restaurant, Μακεδονία, Σάνη: 15/20
Κλίμακα βαθμολογίας Χρυσών Σκούφων
Άριστα
Εξαιρετικά
Πολύ καλά
*Ο «Χρυσός Σκούφος» απονέμεται σε εστιατόρια που συγκεντρώνουν βαθμολογία από 15/20 και πάνω.
*Δόθηκε για πρώτη φορά και βραβείο κοινού που το κέρδισε το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου.