Το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Περουβιανή κληρονομιά, την αποικιακή αρχιτεκτονική και την μαγειρική αριστεία, προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες στο Περού. Η Λίμα, που κάποτε ήταν απλώς μια μικρής διάρκειας στάση στο δρόμο προς το Cusco, πλέον θεωρείται προορισμός, και φυσικά το πρώτο ξενοδοχείο “Relais & Chateaux” της πόλης, αποτελεί ιδανική βάση για τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν σε βάθος
την ιστορική αυτή πόλη.

Το κτίριο του ξενοδοχείου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός αρχοντικού της Belle Epoque, χτισμένο αρχικά ως καλοκαιρινή παραθαλάσσια κατοικία.

Ο γάλλος αρχιτέκτονας Claude Sahut, ανέλαβε την αρχική σχεδίαση του κτιρίου, για την οικογένεια Garcia Bedoya, τη δεκαετία του 1920.

Η πρωτότυπη διώροφη κατοικία κατασκευάστηκε το 1914 με παραδοσιακά τοπικά υλικά, που συμπληρώνονται από Ιταλικά μάρμαρα και εισαγόμενα ξύλα, ενώ μια περίτεχνη πρόσοψη, ψηλά ταβάνια, φεγγίτες τοπικού στυλ, ανοιχτά μπαλκόνια και μαρμάρινες βεράντες, αφήνουν το κτίριο να “αναπνεύσει”.

     

Η “La Biblioteca y Patio” (Βιβλιοθήκη & Αίθριο), βρίσκεται δίπλα στο λόμπι του ξενοδοχείου, και είναι ένας ιδιαίτερος χώρος γεμάτος χάρτες και βιβλία.

Χάρη στο Hotel B, αναπνέει νέα ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο ιστορικό εθνικό μνημείο. Ένα αρχοντικό με τη γοητεία της δεκαετίας του ’20, περιτριγυρισμένο από στούντιο καλλιτεχνών, ανακαινίζεται από τον Περουβιανό αρχιτέκτονα David Mutal, τον Περουβιανό interior designer Jordi Puig, και την επίσης Περουβιανή έμπειρη σχεδιάστρια Sandra Masias, καθώς και τη συλλέκτρια έργων τέχνης Susana de la Puente.

       

Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο τέχνης στην καρδιά μίας μποέμικης γειτονιάς, που στεγάζει μοναδικές συλλογές έργων τέχνης, που προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να “βιώσουν” γεγονότα της πόλης και να “συνδεθούν” με αυτήν.

Το Hotel B – με τις 17 μοναδικές σουίτες που λειτουργούν υπό το πνεύμα της παραδοσιακής φιλοξενίας της Λίμα, με το εστιατόριο που προσφέρει υψηλών προδιαγραφών παραδοσιακή κουζίνα, και με το συνεδριακό κέντρο, που χαρακτηρίζεται από καλλιτεχνική ευαισθησία – συντροφεύει, σε κάθε σημείο του, τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες στην εξερεύνηση των μυστηρίων του Περουβιανού πολιτισμού, της γεωγραφίας και της φύσης, προσφέροντας μια αυθεντική ιστορική ατμόσφαιρα.

Το εσωτερικό έχει – όσο το δυνατόν – διατηρηθεί και έχει διακοσμηθεί με vintage έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών. Από τα 17 δωμάτια, τα 10 δωμάτια έχουν ανακαινιστεί για να διατηρήσουν το πνεύμα του κτιρίου, ενώ 7 νέα δωμάτια έχουν προστεθεί σαν επέκταση και ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος. Το interior design χαρακτηρίζεται από απαλά, παραθαλάσσια χρώματα.

 

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide:
Διαβάστε το Hotel Design No 21, Περιοδικό για την Κατασκευή, τη Διακόσμηση και τον Εξοπλισμό Ξενοδοχείων!

ΠΗΓΗ: